Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Bolhacsípés ellen mit tegyek...

Bolhacsípés ellen mit tegyek és mitől lehet?

Figyelt kérdés

Kb 2 hete vettem észre,hogy csípések vannak a lábamon. Nem csináltam belőle ügyet,gondoltam csak egyszeri eset,de nem az volt... egyre több csípés lett rajtam,de csak a lábamon. Biztos vagyok benne,hogy bolha,mert egyet találtam is. :/ A higiéniával sem hiszem,hogy gond lenne,mert 1-1,5 hetente cserélek ágyneműt,rendszeresen van takarítva,és állatunk sincsen. A páromon egy csípés sincs,rajtam viszont elég sok. Fogalmam sincs,mitől lehet,még sohasem tapasztaltam ilyet,ráadásul iszonyú kellemetlen és csúnya is. Mit tehetnék?

Köszi a válaszokat!

2014. márc. 22. 19:34
 1/8 anonim ***** válasza:
Sztem mutasd meg a csípéseket bőrgyógyásznak, ő megmondja, mitől kaptad őket. Mellesleg állat bolhája nem szokott emberre átmászni, és ha igen, akkor meg nem válogat.
2014. márc. 22. 19:38
 2/8 anonim ***** válasza:
2014. márc. 22. 19:40
 3/8 anonim ***** válasza:

szia biztos hogy bolha volt? nem ágyi poloska? az szokta éjjel összecsípni az embert... 10 éve kb nekünk is volt, mire rájöttem, hogy miért vagyok tele reggelente csípésekkel, jó pár hét eltelt, mert mindig azt hittem hogy pók vagy bolha, vagy más bogár ... :) rovarirtókat hívtam ki akik befújták az ágyat meg már nem tudom én miket a lakásba hogy kiirtódjon... azóta nem volt ilyen problémám :) játszótéren is össze lehet szedni... és első ránézetre hasonlít a bolhára, csak nem tud ugrani :)

[link]

2014. márc. 22. 20:22
 4/8 anonim ***** válasza:
jah és csak engem csípett ez is össze, a férjemen sose volt egy csípés sem... biztos finomabb volt a vérem :D
2014. márc. 22. 20:24
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha beigazolódik, hogy ágyi poloska a tettes, akkor nem elég az ágyat befújni! Az ugyanis a falak repedéseiben bújik meg, és éjjel a mennyzetről ugrik az emberre...szal jó nagy hercehurca a kiirtásuk.
2014. márc. 22. 21:12
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Fogalmam nincs mi lehet,de egyszer láttam bolhát a lábamon,és az biztos,hogy az volt,mert ugrott. És érdekes,hogy csak a lábamon vannak csípések. Bokám környékén,meg a lábszáramon.
2014. márc. 22. 23:18
 7/8 anonim ***** válasza:
nem tudom milyen ágyatok van, ha ki tudod venni a matracot akkor vedd ki mert én úgy jöttem rá, hogy a matrac alatt a keretben találtam meg a poloskákat... bár gyorsan el tudnak bújni a repedésekben... nem olyan nagy hercehurca a kiirtásuk... mint írtam egyszer kellett csak kihívnom az irtókat... (nekem is csak a lábamon volt... ) szedd szét az ágyat, porszívózd ki, mosd át hypós vízzel a keretet is, ha ezután is lesznek még rajtad csípések, hívd a rovarirtókat!
2014. márc. 23. 09:40
 8/8 A kérdező kommentje:

100%-ig biztos vagyok benne,hogy bolha,mert láttam is. Ecetes vízzel akarom kitisztítani a szobát,az ágyat,a szőnyeget és a padlót.

Majd hatalmas szellőztetés.

2014. márc. 24. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!