Milyen ételekkel/italokkal segíthetem elő a porcképződést? Vagy ez lehetetlen?
15 éves lány vagyok, 177 centi magas, kb. 70 kg, picit izmosabb. Néhány hónapja elkezdett nagyon fájni a térdem. Pár hete el is mentem vele sebészetre (tudom, nem oda kellett volna mennem), ahol megröntgenezték és ízületi gyulladásra hivatkozva 2 hétre kiírtak testnevelésóráról, felírtak Brexint és Activon gélt, és beutaltak ortopédiára. Ezután tompult a fájdalom.
Az ortopédorvos megcsavargatta és meghajlítgatta a térdemet (egyébként a bal fáj(t), a jobbal nem volt/nincs semmi probléma, legalábbis nem fáj). Arra jutott, hogy valószínűleg túl gyorsan nőttem, ezért nem fejlődött ki rendesen a porc, kattog, recseg-ropog. Felírt egy porcerősítő tablettát (Condrosulf) amit 3 hónapig kell szednem, napi 1 tablettát.
Azt szeretném megtudni, ezt a porcképződést elő lehet-e segíteni valamilyen ételek, italok fogyasztásával.
Sportként biciklizek, napi szinten, iskolába és haza. Nyáron minden reggel kijárok úszni. Testnevelés órám van mindennap, és egy ideig jártam péntekenként kosárlabdázni is, de ezt már egy ideje abbahagytam. Az előbbieket nem tervezem befejezni, a biciklizést főleg nem, mert nincs autónk és ezáltal ez a fő közlekedési eszközöm. :)
Szeretnék értelmes válaszokat kapni, előre is köszönöm! :)
Már mitől tenne jót? ._.
Azért hülyének ne nézz már senki...
Ha ennyire okos vagy, akkor miért kérdezel?
A gyógyszertárakban kapható "porcvédö" szerek éppen ezeket tartalmazzák, és amennyiben természetes formában fogyasztod, semmivel sem rosszabb, csak olcsóbb.
Egyébként nekem orvos mondta, hogy ha minden ember ugyanúgy enné ezeket, mint régebben, sokkal kevesebb probléma lenne a porcokkal, ugyanis ezeket az anyagokat így megkapná mindenki a táplálékkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!