Igaz, hogy a mikrohullámú sütő megváltoztatja az étel szerkezetét, amivel a szervezet nem tud mit kezdeni, mert nem ismeri fel?
Sajnos igen! A megmikrozott etel radioaktivitast sugarzik, aminek kovetkezteben ha beviszed a szervezetedbe akkor elkezdi kis mertekben szetbontani a DNS lancodat.
En mar kidobtam a mikromat, miutan olvastam, mit tesz az etellel ez. Hogy miert nem tiltjak be a mikrohullamu sutoket? Egyszeru, a gyartoknak komoly bevetelkieses lenne ha osszeomlana a mikrok piaca. Rengeteg olyan dolgot eszunk es hasznalunk ami karositja az egeszsegunket de semmi se tortenik a penzugyi erdekek miatt.
Igen, megváltoztatja..., és káros az egészségünkre, pláne még az is az, hogyha előtte állunk míg melegítjük az ételt.
Sajnos én nagy rabja vagyok a mikrónak, deha te még nem, inkább hagyd el, és főzve melegítsd az ételeket...remélem egyszer nekem is sikerül teljesen átállnom.
"Igaz, hogy a mikrohullámú sütő megváltoztatja az étel szerkezetét"
Ez igaz minden főzési eljárásra. A mikrosütő annyiban különbözik a szokványos főzési eljárásoktól, hogy a hő az étel belsejében keletkezik, tehát gyorsabban megfőzhető vele az étel.
"amivel a szervezet nem tud mit kezdeni, mert nem ismeri fel?"
No ez az utóbbi viszont hülyeség.
"A megmikrozott etel radioaktivitast sugarzik"
Badarság.
A mikrohullámú sütő úgy működik, hogy a benne található magnetron 2450 MHz-es mikrohullámú frekvenciájú NEM IONIZÁLÓ, NEM RÁKKELTŐ (NEM DNS-RONCSOLÓ!) sugárzást bocsájt ki.
Ez a sugárzás az ételben levő vízmolekulákat megmozgatja (szimpla főzéskor is történik ilyesmi) - a mozgás súrlódással és hőfejlődéssel jár. A mozgás következtében a vízmolekulák közti, gyenge hidrogénkötések szétbomolhatnak, de ezek a főzés után újra összeállnak.
Bővebben:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!