Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Igaz, hogy a mikrohullámú...

Igaz, hogy a mikrohullámú sütő megváltoztatja az étel szerkezetét, amivel a szervezet nem tud mit kezdeni, mert nem ismeri fel?

Figyelt kérdés
Káros lehet az egészségünkre ez?

2014. márc. 7. 23:26
 1/5 anonim ***** válasza:
Biztos van valami hatása a szervezetre a mikrózott ételnek, de nem hiszem hogy annyira káros lenne. Az emberek hosszú éveken keresztül esznek mikróban melegített dolgokat, mégsem lesz semmi bajuk, vagy nem attól betegednek meg. Én nem hiszek ebben...
2014. márc. 8. 00:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Ez kamu. Jol megetettek teged baratom.
2014. márc. 8. 01:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim válasza:
25%

Sajnos igen! A megmikrozott etel radioaktivitast sugarzik, aminek kovetkezteben ha beviszed a szervezetedbe akkor elkezdi kis mertekben szetbontani a DNS lancodat.

En mar kidobtam a mikromat, miutan olvastam, mit tesz az etellel ez. Hogy miert nem tiltjak be a mikrohullamu sutoket? Egyszeru, a gyartoknak komoly bevetelkieses lenne ha osszeomlana a mikrok piaca. Rengeteg olyan dolgot eszunk es hasznalunk ami karositja az egeszsegunket de semmi se tortenik a penzugyi erdekek miatt.

2014. márc. 8. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
25%

Igen, megváltoztatja..., és káros az egészségünkre, pláne még az is az, hogyha előtte állunk míg melegítjük az ételt.

Sajnos én nagy rabja vagyok a mikrónak, deha te még nem, inkább hagyd el, és főzve melegítsd az ételeket...remélem egyszer nekem is sikerül teljesen átállnom.

2014. márc. 9. 02:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

"Igaz, hogy a mikrohullámú sütő megváltoztatja az étel szerkezetét"

Ez igaz minden főzési eljárásra. A mikrosütő annyiban különbözik a szokványos főzési eljárásoktól, hogy a hő az étel belsejében keletkezik, tehát gyorsabban megfőzhető vele az étel.


"amivel a szervezet nem tud mit kezdeni, mert nem ismeri fel?"

No ez az utóbbi viszont hülyeség.


"A megmikrozott etel radioaktivitast sugarzik"

Badarság.

A mikrohullámú sütő úgy működik, hogy a benne található magnetron 2450 MHz-es mikrohullámú frekvenciájú NEM IONIZÁLÓ, NEM RÁKKELTŐ (NEM DNS-RONCSOLÓ!) sugárzást bocsájt ki.


Ez a sugárzás az ételben levő vízmolekulákat megmozgatja (szimpla főzéskor is történik ilyesmi) - a mozgás súrlódással és hőfejlődéssel jár. A mozgás következtében a vízmolekulák közti, gyenge hidrogénkötések szétbomolhatnak, de ezek a főzés után újra összeállnak.


Bővebben:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2014. máj. 22. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!