Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Gerincsérv mennyire gyógyítható?

Gerincsérv mennyire gyógyítható?

Figyelt kérdés
2014. febr. 25. 20:53
 1/8 anonim ***** válasza:
76%
Csak műtéttel lehet gyógyítani,de sajnos az sem biztos. Kezelések,gyógyszerek vannak,amik a fájdalmat csökkentik,de nem gyógyítják meg.
2014. febr. 25. 20:57
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mckenzie torna meg súlyfürdő után nekem teljesen tünetmentes.
2014. febr. 26. 05:52
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
ismerősnek nyaki gerincsérve volt (van) a végén már annyira eldurvult a helyzet h feküdni is alig bírt mozogni meg végkép nem. Azonnali műtétet javasoltak neki(arrol szol h felnyitják fémlapot raknak a sérv mellé ami egy ideig visszatartja de jellemzően körbenöv a sérv, plussz a műtétnél nagy esély vana bénulásra azt nemtudom h minden gerincsérvnél vagy csak a nyakinál mindenestre relatív veszélyes). élettársa reflexológus gyógymasszőr. fél éven át napi 2-3-4 órányi masszázsal tünetmentesre kezelte. ha előjön akkor megint maszírozza ilyen negyedéves ciklusokba szokott neki előjönni aztán eldurvul helyrerakják és akkor megint negyedévig tünetmentes. de ez iszonyú költség lenne ha nem ismerős rokon csinálja. 3-4-5000Ft egy óra maszázs jobb helyen(a faszi annó ennyit kért). de azért is hagyta abba mert látta azt h akinek igazán szüksége lenne rá az max hetente 2-3 órára tudott elmenni az meg annak a bizonyos székletnek egy pofon ő meg ezt nem birta nézni
2014. febr. 28. 13:37
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Több mint tizenkét évig kínlódtam vele, aztán helyrejött. Két nyaki sérvem volt és egy a derekamban. Non szteroid gyulladáscsökkentőket szedtem, izomlazítót. Állandóan műteni akartak, de a nyakinál sok a kockázat.Eleinte sokat feküdtem. Nagyon legyöngültem. Aztán elkezdtem tornászni, fizikoterápiákra járni. Évente egyszer három hét hévizi kezelés. Mióta helyrejöttem, azóta is tornászom. Nekem a szelén és a D vitamin is használt.
2014. márc. 1. 17:51
 5/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Amióta helyrejótt, MRI-n nem voltam, kiváncsi lennék mit mutat. MRI és CT mutatta ki régen a gerincsérveimet.
2014. márc. 1. 17:53
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A szomszédom évekig szenvedett az orvosok azt mondták neki,hogy minél hamarabb menjen a műtétre...majd egy 3 hónapos kezelés után teljesen elmultak a panaszai...ez néhány éve történt,kb2003 vagy 2005 körül.Azt mondja nem volt olcsó de megérte. Majd beszélek vele és megirom,hogy mi volt a tuti neki,ha akarod.
2014. márc. 2. 07:07
 7/8 anonim válasza:
100%
Nekem 2009 őszére derült ki, akkor már húztam a bal lában, és a cipőmet is alig bírtam bekötni. 8mm-ert dudorodott ki a helyéről, és a Mckenzie-t választottam műtét helyett. Azt gondoltam jól vagyok, mentünk egy rendezvényre és betettem a babakocsit a csomagtartóba, és onnantól járni sem tudtam. Ismét gyógytorna, közben Mesulid port ittam. 3 hónapba telt amíg újra rendesen tudtam járni. Ülni még ekkor is nehezemre esett. A mozgás jót tesz! Elmentem egy buliba a haverok kedvéért, és addig unszoltak hogy táncoltam is. Be voltam tojva hogy másnap minden kezdődik elölről, de elmúlt a fájdalom. Azóta itthon bulizgatunk a kislányaimmal. :-) Nekem volt jó 20 kiló súlyfeleslegem, attól is szép lassan megszabadulok. Futok, kutyát sétáltatok, vettem egy gravitációs állványt is, amit naponta többször pár percig használok. Életmód váltás kell! Néha fáj, olyankor újra beveszek egy kis Mesulidot. Vigyázni kell a hirtelen mozdulatokkal, ne emelj nehezet, és csináld a gyógytornát! Túl lehet élni, de amikor elkezdődik a baj, akkor mindenki kétségbe esik. Elég borzasztó egy érzés. Ne add fel!
2014. márc. 2. 09:05
 8/8 anonim válasza:
100%
Szia! Denevérpadot próbáltad? Keress rá a neten!
2014. márc. 2. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!