Ha rákos anyajegyem van, de sokáig nem vettük észre, attól az még gyógyítható?
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy ha rákos anyajegyem van (esetleg több is), de sokáig nem kezelték, akkor azt még lehet gyógyítani? Régóta gyanítom, hogy nekem van, de a szüleimmel általában nem volt olyan jó a viszonyom, csak nyűg volt nekik még az is, mikor megfáztam. Szóval nem tudtam, hogy mondjam nekik. Tegnap megemlítettem mégis anyukámnak, mert az egyik, a nyakamon már nagyon csúnyára megnőtt. Azt mondta, menjek el orvoshoz és kérjek beutalót.
Hogy zajlik egy ilyen vizsgálat? Meztelenre kell vetkőzni? És ha el kell távolítani egy anyajegyet, olyankor mennyi a gyógyulási idő? Járhatnék attól suliba? Nem szeretném, hogy kiderüljön...
Köszönöm a válaszokat!
17/L
Reméljük, hogy nincs igazad, mert a melanoma (a "rákos anyajegy" leggyakoribb ráktípusa) nagyon hamar szóródik, vagyis áttéteket képez, és ebben az esetben nagyon, de nagyon veszélyes.
A bőrgyógyászathoz nem kell beutaló. Nem kell levetkőznöd, hacsak nem olyan helyen van anyajegy. És ha tényleg gázos az anyajegy, de még nem szóródott, akkor csak egy szimpla anyajegy-levétel az egész. Ha szóródott, akkor hosszadalmas kórházi kezelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!