Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit kezdjünk a lázzal?

Mit kezdjünk a lázzal?

Figyelt kérdés
A lakótársamnál 39,1 fokot mértünk, adtam neki lázcsillapítót. Később mérjem meg újra, és ha nem megy lejjebb, ültessem egy kád vízbe? Túlreagálom, érzékelem, de nagyon aggódom. Most alszik, azt figyelem, lélegzik-e még egyáltalán. Nem vagyok normális, de életemben most először van rámbízva egy lázas ember.
2009. dec. 11. 17:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Én az anyukámtól tanultam, hogy ha vki lázas, akkor úgy kell aludnia, hogy a combja pucér legyen :) mert az a legjobb hőleadó.

Ha nem megy le a láza, akkor hidegvizesfürdő

Jobbulást!

17/L

2009. dec. 11. 17:24
 2/14 anonim ***** válasza:
Ha nem megy le a láza irány az orvos nem pedig a házi gyógymódok!
2009. dec. 11. 17:27
 3/14 anonim ***** válasza:

Ha nem megy lejjebb a láza ne hideg vízbe ültesd mert csak megfázik mégjobban, hanem melegbe, és fokozatosan hűtsd le neki!folyamatosan csorogjon a hideg víz is bele, és mivel a fej a hőközpont, így azt is locsolgassátok vízzel!De azt is szép fokozatosan!Kb 30-40 percet ülhet a vízben uutána meleg pizsama, és takaró!Ha nem javul, ismételjétek meg!Ha akkor sem akkor orvost hívni!Jobbulást neki!

Én a ét elején voltam így a párommal, és a lányommal!Mind a ketten 2 napig lázasak voltak, és csak nagy nehezen tudtam letornázni nekik!Ha van algopirined azt is adhatsz neki!Mi a kórházban is azt adunk injekcióba a lázas betegeknek!

2009. dec. 11. 17:29
 4/14 anonim ***** válasza:
Nyugi, nem lesz baj, de ha rosszabbul lesz akkor irány az ügyelet, ez nem játék.
2009. dec. 11. 17:30
 5/14 A kérdező kommentje:
Az lenne a normális, ha most le is menne neki? Én erre nem sok esélyt látok, maximum hogy csökken valamennyit. Hová rohanjak vele egyáltalán, meg hogyan? Tökre pánikba vagyok esve.
2009. dec. 11. 17:31
 6/14 anonim ***** válasza:
vizesborogatás, hidegfürdő...ha nem megy le a láza akkor kell az ügyeletet hívni.
2009. dec. 11. 17:31
 7/14 anonim ***** válasza:

Első válaszoló:

Igazad van második válaszoló! De én csak arra válaszoltam, hogy mit lehet tenni a láz ellen. Egyébként, az orvos se tud mit tenni a láz ellen, csak annyit, hogy antibiotikumot ad az emberbe. Mégis jobb a házi módszer, ami igazán jól bevált módszer!

De ebben az időszakban, a H1N1 miatt tényleg jobb lenne, ha orvoshoz menne.

2009. dec. 11. 17:34
 8/14 anonim ***** válasza:
Ecetes-vizes törölköző a kezére és a lábára! Vizes papírzsepi a homlokára.
2009. dec. 11. 17:34
 9/14 anonim ***** válasza:
17.29-es vagyok!Ha ma lejjebb tudod nyomni neki a lázát, akkor is reggel mindenképp orvos kell neki mert antibiotikumra lesz szüksége!Ha városban vagytok akkor a legközelebbi kórházba mehettek!
2009. dec. 11. 17:36
 10/14 anonim ***** válasza:

nemfeltétlen van szüksége antibiotikumra, mertha nincsen gyulladása akkor nemadnak antibiotikumot.

éjszakára izzadjon sokat. adjál rá 3 pulóvert, meg 2 zoknit, meg ilyenek.

2009. dec. 11. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!