A háziorvos kiutasíthat engem a betegei közül? Nemrégiben közölte velem, hogy mivel körzeten kívüli vagyok, ezért ő engem nem köteles ellátni, jelentkezzek vissza a saját körzetemhez tartozó háziorvoshoz.
Figyelt kérdés
Csakhogy én nem véletlenül jöttem el attól az orvosnőtől, és jelentkeztem át egy másikhoz. Pechemre az új orvos eladta a praxisát, az új, pedig úgy tűnik kevesebb pácienst szeretne. Ugyanakkor szerintem nincs joga engem csak úgy kiutasítani a betegei közül, hogy menjek vissza szépen oda, ahonnan eljöttem... Vagy mégis??#hálapénz #orvos #diagnózis #háziorvos #körzet #orvosmaffia #orvosetika #hippokratészi eskü #bunkóorvos #pénzorientált orvos
2014. febr. 20. 21:24
11/11 anonim válasza:
"Erre az esetre a törvény úgy fogalmaz, hogy "csak különösen indokolt esetben utasítható el" a jelentkezés, "
Utolsó: a kérdező nem írta meg, hogy mi az orvosa indoklása, de én nem tartom véletlennek, hogy a kérdező már a második háziorvosát akasztja ki. Lehet, hogy fennáll az a bizonyos "különösen indokolt eset". Menjen a kérdező a tisztiorvoshoz, és kérjem ítéletet. Ott aztán mindkét fél meghallgattatik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!