Hogy adjam a koli szoba társam tudtára, hogy a víz nem ártalmas?
Figyelt kérdés
Lányról van szó, szeptember óta egy szobába vagyunk de még nem láttam, hogy fürdőt, vagy zuhanyzott volna (hétvégén otthon van akkor talán fürdik, mert hétfőn nem szokott büdi lenni), csütörtökön és pénteken (míg ott vagyunk) már majdnem csak a folyosón is büdös van miatta, sokszor nyitom az ablakot mert nem bírom... De nem tudom hogy közöljem vele, úgy hogy ne sértődjön meg rám2014. febr. 18. 15:26
1/6 anonim válasza:
Szerintem ne foglalkozz vele, megsértődik-e. Mondd meg neki, hogy a 21. században minden nap fürdeni szokás, mert büdös. Ha nem használ, akkor szólj a kollégiumi nevelőnek. Akár kezdheted vele, hogy ő szóljon neki.
2/6 anonim válasza:
Szerintem sem kell ennyire finomkodni. Biztos nem fog neki jól esni, de végül ő is belátja majd, hogy neki is érdeke a fürdés, és még örülhet, hogy te szóltál, nem más. A kollégiumi nevelő is jó megoldás.
3/6 A kérdező kommentje:
Hogy hozzam fel? Hogy vezessem fel?
2014. febr. 18. 16:59
4/6 anonim válasza:
Nem kell nagyon cirkonyásan fogalmazni, csak tartsd a rendes hangnemet, hogy érezze, segíteni akarsz (rajta meg magadon is) . Én azt mondanám, hogy "figyelj, van egy nagyon kellemetlen dolog, amit nagyon nehéz megemlítenem, de muszáj, mert mindkettőnk érdeke. Te biztosan nem érzed, de mikor kimelegszel, elég erős testszagod van. Nem tennéd meg, hogy gyakrabban fürdesz? Elég zavaró, és szerintem te sem szeretnéd, ha mindenkinek ez jutna eszébe rólad."
Kb ennyi. Nem egy örömteli feladat ezt előadni, de hidd el, még ha nem is mondja el, később hálás lesz.
5/6 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom :/ nehéz dolog, amúgy se vagyunk túl jóban, meg igazából nem igen vannak barátai, mondjuk úgy van pár furcsa szokása.
Nem tudom mit tegyek :s
2014. febr. 18. 22:19
6/6 anonim válasza:
Ha nem vagytok annyira jóban, akkor a képlet még egyszerűbb, mert nem kell attól tartanod, hogy egy barátodat sérted meg. Ha nem szeded össze magad, szívhatod a testszagát tovább. Ennyi lakótársak közt belefér, hidd el. Nyilván az ember nem fogad túl jól egy ilyen információt, na de valakinek fel kell világosítania. Az, hogy amúgy is fura, nem jogosítja fel arra, hogy egy bűzös görény legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!