Mennyi idő alatt szellőzik ki egy szoba? Teljes levegőcserére gondolok.
Húha, ez több tényezőtől is függ.
Tudsz-e huzatot csinálni, és odakint mekkora a szél sebessége.
Mekkora a hőmérséklet-különbség a kinti és a benti levegő között.
Mekkorák az ablak/ajtó felületek, ahol a levegő áramlani tud...
[Elég hihetetlennek tűnik az adatod, hogy a 14m2-es szobád csak 26 légköbméter. Ez azt jelentené, hogy 1,8 méter a magassága, ergo bevernéma fejem a plafonba. Az adat nem elírás?]
Valamit elszámoltam. :)
(a = 4,5 m , b = 3 m ,c = 2.4 m)
32.4 m3 :)
Tudok huzatot csinálni, szél: 6 km/óra. Kint -4 °C, bent nem tudom, szerintem 15-20 °C körül.
Az ablak 46,5 cm-es négyzet, az ajtó 31cm * 203 cm.
:)
Ha tudsz huzatot csinálni, akkor a szél sebességétől függően néhány perc. Ha gyenge a szél, akkor mondjuk 3-4 perc, ha erős, akkor vigyázni kell, hogy az ajtó, ablak be ne csapódjon a huzatban, de akkor elég 1-2 perc.
Mivel a levegő betódulásakor a legkisebb ellenállás irányába tör előre, emiatt tökéletesen 100%-os sosem lesz a légcsere, csak 80-90 %-os. Főleg a sarkokból és zugokból nem csapja ki a huzat az állott levegőt. Mivel a szellőztetéssel lehűl a szoba levegője, a visszafűtés során átkeveredés jön létre, és a sarkokban is cserélődik végül a levegő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!