Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A kemoterápia segít?

A kemoterápia segít?

Figyelt kérdés
Sziasztok.A segítségeteket szeretném kérni mert nagyon tanácstalan vagyok.Anyukámnak non hodgkin limphomája van,ami azt jelenti hogy áttétes rákja.Kb 3hónapja diagnosztizálták,már a 4.-ik stádiumban van.A tüdejében,hónaljában,hastájékon,méhében vannak több cm-es daganatok.Kemoterápiára jár,a 2.kon van túl még hátra lenne 6 kezelés.De sajnos nagyon nehezen viseli,az utóbbinál elájult.Minden mellékatása jelentkezett nála,(hatalmas fájdalmai vannak kemo után,hány,lázas,gombás lett a nyelőcsöve és a szája,székrekedés,gyengeség)ezért abba akarja hagyni.Az orvosa azt mondta akkor meghal.Kérlek titeket segítsetek,van valami más módszer?Gyógymód?Köszönöm.
2009. dec. 7. 09:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
30%

Szerintem csak ők segíthetnek: keress rá:

www. gerson.hu

Légy szíves, azonnal vedd fel velük a kapcsolatot!!!! Írj vissza légy szíves, megtetted-e!!!

+ vegyél neki SZÉNSAVMENTES DEUTÉRIUM-MENTES ÁSVÁNYVIZET!! Gyógynövényes boltokban keresd!!!

2009. dec. 7. 09:39
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
sajnos, ahogy leírtad a kemoterápia csak pár hónapot jelentene neki nagy szenvedésekkel. nagyon sajnállak, szörnyű lehet ezt átélni. hagyd neki, hogy döntsön. legalább így otthon lehet szerető környezetben és nem a kórház falai közt. szeressétek és legyetek vele sokat, neki most erre van a legnagyobb szüksége.
2009. dec. 7. 09:42
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom.

Ez nagyon bonyolult és kétlem, hogy itt választ kapnál.

Az azért ajánlanám, hogy minden marhaságba ne kapaszkodjatok (" megiszik 2 kortyot ebből a csodaszerből meggyógyul" és társai)

A kemo segíthet, de nem mindíg. Ez a betegség előrehaladásától és attól függ, hogy hogyan reagál a kemora. Ezt az orvosok tudják megmondani.

Igyekezzetek minél több információt beszerezni, kérdezzetek meg több orvost is a gyógyulási valószínüségekről. Legyen elég információtok ami alapján döntést hoztok.

Ez most kegyetlenül fog hangzani, de sok rákos beteget kísértem végig.

Értsd meg azt is, ha anyukád úgy dönt, hogy befejezi.

Addig érdemes küzdeni, amíg van értelmes valószínüsége a gyógyulásnak és a betegnek van hozzá ereje.

Sokaknak, sokkal többet jelent egy pár szép utolsó hónap családi körben, megfelelően csillapított fájdalommal, nyugodtan, kiegyensúlyozottan. Nem kórázban, eszméleszlenségig hányva, szenvedve.

Tehát ez édeanyád döntése kell, hogy legyen és te annyit tehetsz érte, hogy bárhogy dönt támogatod.

2009. dec. 7. 09:45
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

A kemonak van egy hatásmechanizmusa. Ez nyilvánvalóan rombolás és nem pedig az immunrendszer kezébe adott varázskard. Ha pedig rombolás, akkor nem fog különbséget tenni barát és ellenség között.

Ennek anyagi és tudásbeli oldala is van:

1. az anyagi az, hogy ezen szerek használata bevételt eredményez az eü-ben beszállítói és egyéb oldalon, ahogy a kezelő intézménynél, tehát érdekük fűződhet bizonyos fajta kezelések alkalmazásához

2. az eü oktatást nyilván azok támogatják, akik rajta keresztül értékesítenek/jutnak bevételhez, tehát a képzés vélhetően igen csekély részben tartalmaz olyan gyógymódokat, melyek nem a gyógyszeriparra vagy a kivágjuk és eldobjuk módszerre alapoznak, ezért a kezelőorvosnak esetleg nincs is más megoldás a tarsolyában, a legjobb szándék mellett.

Tehát, amennyiben lehetséges, minél több orvossal kell beszélni ezügyben, ill. véleményt kérni. Alternatív gyógymódokon sem árt elgondolkodni, de a józan ész ott kell legyen amennyire szükséges. Előrehaladott állapotnál sok vesztenivaló nincsen. Oxigén-terápiának pl utánanéznék, de minden másnak is, ha kapaszkodnék az életbe.

Amúgy az orvos azt is mondta, hogy a kemo esetén nem hal meg, vagy legalábbis nem a kemo és nem a rák miatt?

2009. dec. 7. 10:02
 5/16 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM A HOZZÁSZÓLÁSOKAT.MEGNÉZTEM AZT A GERSON OLDALT.ALÓJÁBAN NEM NAGYON ÉRTEM MIRŐL SZÓL,DE UTÁNA JÁROK.AKI PEDIG AZT ÍRTA,HOGY AZ UTÓLSÓ HÓNAPOKAT OTTHON TÖLTSE INKÁBB,NEKI PEDIG AZT ÜZENEM,HOGY AZ MÉG NAGYON SOKÁRA LESSZ.MERT ÉN NEMADOM FEL!!!
2009. dec. 7. 11:18
 6/16 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnalom anyukadat, elegge elorehaladott allapotban van a betegsege, sok az attet. Jol irtad, nem is szabad soha feladni a remenyt. En javasolnam a Tahitian Noni Juicet, tudom hogy nem olcso, anyukad eseteben kulonosen nagyob adagban kellene fogyasztani. Segithet konnyebben atveszelni a kezelest, erre sok pelda van. Itt olvashatsz bovebben errol a termekrol: www.mindenaminoni.uw.hu. Ha ugy dontotok hogy elkezdi anyukad fogyasztani, annyit tudok segiteni hogy alap arban juthassatok hozza. Varom valaszodat. Gyogyulast kivanok!!
2009. dec. 7. 14:05
 7/16 anonim ***** válasza:
80%

Na, megjelent az első árus is, aki jó áron csodaszert adna. Szörnyű.

Méltányolom, hogy te nem adod fel, de nem rajtad múlik, nem a te testedről van szó, nem a te életed.

Hidd el, sokat dolgozom hospice-ban, annak kell döntenie aki a beteg. Szedj össze persze minden információt amit tudsz, de maradj 2 lábbal a földön és bizz meg édesanyádban, hogy ő tudja, hogy mi a jó neki és ne a saját önzésed vezéreljen.

2009. dec. 7. 14:08
 8/16 anonim ***** válasza:
45%

Azt értsd meg, hogy neked csak javasolni, ajánlani van jogod bármit is, a döntés KIZÁRÓLAG az édesanyád joga.

Ő (és a szervezete) sokkal jobban tudja, hogy mi a jó neki, te pedig ne kínozd olyan kijelentésekkel, hogy TE nem adod fel... Hidd el, hogy éppen eléggé megviselt így is. Lehet, hogy van pár dolog, amivel nem is akar téged terhelni.

És még valami: sírni is csak neki van joga...

(Az egyenesen undorító, hogy ezek a "jó pénzért csodát" kínáló egyedek mindenütt megjelennek - bár nem tudom, miért lep meg, amikor a kórterembe is volt képük bepofátlankodni...)

2009. dec. 7. 16:17
 9/16 anonim ***** válasza:
18%
14.05-os vagyok. Valoban szornyu hogy felre ertett az elottem valaszolo. Oszinten, segito szandekkal ajanlottam egy olyan valamit ami nem csodaszer, hanem egy csodalatos hatasu szer, nem azt allitottam hogy ettol a termektol biztosan meg is gyogyul akarki is. Ne vitazzunk inkabb igyekezzunk segiteni, minel tobb informacioval ellatni a kerdezot, es bizzuk ra a dontest.
2009. dec. 7. 16:19
 10/16 A kérdező kommentje:
Köszönök mindent.Ém hiszek ezekben a gyógyhatású készítményekben ezért várom az ilyen jellegű segítségeket is.Bár az anyagiak korlátozottak azért bizonyos korlátokon belül,megkapaszkodom mindenben amiben lehet.Most a Culevitet szeretnénk kipróbálni.Erről valakinek van véleménye?Az pedig szerintem nem önzés,hogy segíteni szeretnék.Utána jártam és mindenkinél jelentkeznek kisebb,nagyobbb mellékhatások.Ezt el kell viselni a gyógyulás reményében.És ha már az orvos is azt mondja hogy kemo vagy koporsó akkor én inkább próbálom anyukámat a kemora rábeszélni és nem engedni a koporsóba.
2009. dec. 8. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!