Miért van fekete pötty a köpetemben?
A fekete pötty az a kátrány, mely lerakódott a nyákban, melyet felköhögsz. Ha vér is van mellette, akkor lehet rák, vagy TBC, ha pedig zöldes-sárgás akkor valami fertőzés is valószínű.
Amúgy ha valaki eljut odáig, hogy a rák miatt köhög vért, addigra az már adott mindenfelé áttétet, és nem sok jó kilátása van. Sőt, sokszor már akkor is túl késő, mire a daganat akkora lesz, hogy röntgenen észreveszik(pedig ekkor még semmi tünetet nem okoz)...
Tényleg az elfeketedett tüdődből jött fel. A dohányzáskor beszívott kátrány és nikotin az évek során lerakódik ill. a nikotin részben felszívódik (és a keringésbe jutva teszi tönkre az ereket és egyéb szerveket) a tüdőben. A kátrányt fekete pöttyökként köhögöd fel, a lerakódó nikotin pedig az állandó irritáció miatt termelődő hörgőnyálkát (értsd slejm) festi sárgás barnára. És ez nem azért van, mert "mindent a dohányzásra kell fogni", hanem mert dohányzol.
Ez intő jel, min. csökkentened kell a cigik számát.
Én meg már egy csomószor köptem vért,mégse gondoltam,h tüdőrákom van
első
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!