Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi az az applikátoros tampon?

Mi az az applikátoros tampon?

Figyelt kérdés
Most olvastam róla egy női portálon, de nem igazán értettem. Azt tudom, hogy mi, hogy tampon, én nem tudom magamnak felhelyezni, de nem tudom, hogy az applikátor, mi, hogy néz ki... stb. Valaki tudja, segítene?
2009. dec. 5. 18:50
 1/4 anonim ***** válasza:
53%
Írd be keresőbe, sok kérdés volt már róla.
2009. dec. 5. 18:52
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Úgy képzeld el, mint egy keskeny kis tortanyomót. Az elejében van a tampon, azt odateszed a hüvelyed széléhez, épp csak ici-picit becsúsztatod (nagyon könnyű, mert csúszós anyagból van), betolod a hátsó részét, és az kitolja belőle a tampont a hüvelyedbe. Mutatnék neked képet róla, de épp nem működik a google képkeresője.
2009. dec. 5. 18:56
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A tampax pl úgy néz ki, hogy a két, egymásba illesztett kartonhenger nagyobbikának a végében van a tampon. Ezt a végét feldugod a hüvelyedbe, majd a kisebbik hengert ütközésig feltolod, így ezzel kilököd a hengerből a tampont. A 2 egymásba csúszott hengert kiveszed és kidobod. Az az előnye, hogy még kétes higiénés körülmények között is teljesen tisztán, biztonságosan tudsz tampont cserélni, nem kell felnyúlnod magadnak.

Illetve, aki nem tudja elég mélyre helyezni (pl.gyakorlatlan), ezzel garantáltan a megfelelő helyre tudja juttatni a tampont.

2009. dec. 5. 22:24
 4/4 A kérdező kommentje:
És megvan, hogy pontosan hol a jó hely és oda rakja fel? vagy ellehet vele rontani, hogy mondjuk túl mélyre nyomom? Mennyire kell felnyomni ezt az applikátort magamnak? :$
2009. dec. 6. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!