Rühatkára gőztisztító hatásos? (Bővebben lennt)
Figyelt kérdés
Sziasztok .Anyukám idősek otthonában dolgozik és kiderült , hogy rühatkával fertőzöttek. Van egy egy éves kisfiam , voltunk dokinál , mondta , hogy mossunk ki mindent 90°on de pl ha egy farmert kimosok összemegy. Nincs pénzünk mindet kidobni és újat venni.Arra gondoltunk , hogy egy gőztisztító hátha megölné a ruhán lévő atkákat.Vélemény vagy esetleg tapasztalat?2014. jan. 23. 20:24
1/4 anonim válasza:
Egy kollégám szedte össze a rühatkát egy betegtől, azokat a ruhákat amiket nem lehetett 90°-on mosni,mosás után egy bezárt zacskóba tette 24 órára amibe egy gyógyszertárban kapható szert is kellett tenni(a nevét nem tudom sajna). A gőzölős vasalás minden ruhanemű után alap volt(a zacskós után is). Minden nap törölközőt, ágyneműt kellett cserélnie. Kb fél évig ment ez így, de ő nem megelőzésként csinálta, hanem megfertőződött.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Azt nem tudod , hogy gőztisztítóval minden ruhát lehet tisztítani? Nem megy össze?
2014. jan. 24. 08:08
3/4 anonim válasza:
Hány fokon gőzől? A gőzölős vasalótól sem mennek össze a ruhák, szerintem a gőztisztítótól sem fognak. De az önmagában nem elég. Amiket 90°-on mosott azokat is gőzőlte. Próbáljátok meg nem elkapni, mert nagyon nehéz megszabadulni tőlük!
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ még nem érkezett meg a gőztisztító de megrendeltük , viszont elkaptuk :( kaptam oldatot de hiába kenem magam ha Anyu nem keni merthogy úgyse használ visszafertőzik a munkahelyén :/ azt nem tudom h az oldatot mennyi időnként lehet kenni hogy ne kapjam vissza. Azt tudim , hogy sűrűn nem szabad.
2014. jan. 28. 15:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!