Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A vérellátó szolgálattól...

A vérellátó szolgálattól kaptam egy levelet, hogy találtak valamit ami veszélyztetHETI az egészségemet. Lehet csak a nátha miatt volt?

Figyelt kérdés
Véradás napján kicsit náthás voltam és reggel fájt a torkom, lehet emiatt kaptam ezt a levelet? Én is csak utólag olvastam, hogy agy nem lehet vért adni meg ők se szóltak. Az is lehet, hogy valami komoly bajom van? Mindenképp elmegyek vizsgálatra.

2014. jan. 17. 15:18
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem náthára tesztelnek, hanem durvább dolgokra (hepa, hiv, ilyesmik) viszont a nátha talán megzavarhatja a teszteket. Mindenképp menj vizsgálatra.

Többet ne adj betegen, csak teljesen egészségesen szabad!

2014. jan. 17. 15:23
 2/10 A kérdező kommentje:
Kb. másfél éve voltam jogsi miatt vizsgálaton, és akkor nem találtak semmit. Ez jelenthet valamit?
2014. jan. 17. 15:41
 3/10 A kérdező kommentje:

Kicsit utánaolvastam.

HIV-et, szifiliszt és hepa b,c-t vizsgálnak de ezek mindegyike csak nemi úton vagy fertőzött vérrel terjed. Az első teljes mértékben kizárva (:P), ahogy a másikban is biztos vagyok hogy soha nem történt velem.

2014. jan. 17. 15:53
 4/10 anonim ***** válasza:
A hepa azért időnként tudja meglepetésként érni az embereket, úgyhogy jobb, ha azért elmész vizsgálatra. Ha már ingyen van :), de azért szerintem se biztos, hogy baj van.
2014. jan. 17. 16:41
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem hiszem hogy a náthának lenne ehhez köze, én sokáig adtam vérplazmát, amit szintén nem lehet betegen, de ez sosem zavart, és mindig megfelelő volt az anyag.

Viszont kíváncsi vagyok hogy mit fognak majd mondani. Írd már meg a választ! Mikor mész?

2014. jan. 17. 16:42
 6/10 A kérdező kommentje:
Jövő hét folyamán megyek.
2014. jan. 17. 17:00
 7/10 anonim ***** válasza:
Ne gondolj rögtön AIDS-re, nekem pl. a vérzsírom volt magas kicsit :D előtte meg zsíros kenyereztem :D
2014. jan. 19. 11:02
 8/10 A kérdező kommentje:
Tegnap voltam és semmi komoly. Valami ellenanyag vagy mi volt a véremben ami miatt nem adható oda senkinek. 2 hónap múlva kell mennem kontrollra.
2014. jan. 24. 21:35
 9/10 anonim ***** válasza:

Későn olvastam a kérdésed. Egyszer én is kaptam iylet meg is voltam ijedve, hogy valami komoly, esetleg szexuális eredetű valami, pedig nincsenek jöttment kapcsoaltaim és mindig védekeztem.

Aztán kiderült, hogy nagyon magas volt a vérzsír szintje a levett vérnek, és ezért értesítettek. A véradás előtti 3 napban ettem valami zsíros-olajosat (pl töltött káposzta, hasábburgonya ilyesmik) és azt mutatták ki...

Mondtam, hogy azt beleírhatnák, hogy nem kell beszarni, de nem tehetik meg, mert semmi nem garantálja, hogy én bontom fel a borítékot szerintük.

2014. jan. 25. 22:14
 10/10 A kérdező kommentje:
Ezen én is gondolkodtam, hogy miért nem konkretizálnak ilyen piti dolgokban. Az még nem a világ vége ha valaki megtudja, hogy zsíroskenyeret ettél véradás előtt... :D
2014. jan. 26. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!