Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Éhgyomri vércukor szint 5,6....

Éhgyomri vércukor szint 5,6. Kell gyanakodni?

Figyelt kérdés
2014. jan. 16. 14:06
 1/8 Andizsuzsi ***** válasza:
Mire?
2014. jan. 16. 14:13
 2/8 anonim ***** válasza:
A referencia tartomány 6,0 van, úgyhogy még nem.
2014. jan. 16. 14:16
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Jelenleg a 6,3 mmol/l felett mondják ki a cukorbetegséget éhomi laborvizsgálat alapján, ha nem csak egyszeri, random.

Ez kissé emelkedett, de önmagában semmit nem jelent. Saját vagy labor? Egyszeri előfordulás, vagy több alkalommal volt magas? Valóban koplalás után (Azaz labor előtt 10 órával már semmit nem ettél)

2014. jan. 16. 14:19
 4/8 A kérdező kommentje:
saját de ez volt az első amikor megmértem
2014. jan. 16. 14:30
 5/8 anonim ***** válasza:
Ez tökéletes!
2014. jan. 16. 14:41
 6/8 anonim ***** válasza:

Tökéletesnek nem tökéletes, az kb. fél értékkel lejjebb lenne. Egy mérés nem mérés.

Ha reggel mérve gyakran ilyen értéket mutat, akkor érdemes átgondolni az életvitelt, táplálkozást. Igaz, az soha nem árt. Aggodalomra semmiképpen nem ad okot.

Érdemes lenne többször mérni, illetve étkezés után két órával is.

2014. jan. 16. 14:46
 7/8 A kérdező kommentje:
de én egészséges táplálkozok mozgok stb de hajlamos vagyok az 1 típusú cukorbetegségre!apukám apai ágán majdnem mindenki az volt+apukám testvére is, sokszor mondják azt hogy fogytam
2014. jan. 16. 15:35
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem érdemes lenne elmenni egy cukorterheléses vizsgálatra. Nekem ennél valamivel alacsonyabb éhgyomri értékem volt, mégis elég súlyos glükózintoleranciát mutattak ki a 2 órás vércukorszint alapján.
2014. ápr. 10. 23:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!