Betiltanád a gyógyszer reklámokat?
Szerintem mindenki el tudja dönteni saját maga, hogy szed-e valamilyen gyógyszert, vagy sem. Engem nem érdekelnek ezek a reklámok, nem is nagyon szedek gyógyszert. ( csak ha nagyon-nagyon fáj a fejem)
Aki gyógyszert akar szedni, reklám nélkül is megtenné, szerintem.
értelmes ember nemfog unalmában gyógyszereket vásárolgatni. te most akkor azt feltételezed a társadalmadról, h egy alulfejlett népség? h amint leadnak egy reklámot már rohanisérte a gyógyszertárba??? ugye neeeeeeem?
mellesleg c-vitamint, meg megfázás elleni készítményeket, meg izomfájdalom ellenit nyugodtan reklámozhatnak, ezt csak azveszi meg, akinek szüksége van rá,. és c-vitaminért nemfogok sorban állni az orvosnál. és egykis náthával sem.
Ha lebetegszem, az orvos tudja eldönteni, hogy pontosan mire is van szükségem. A gyógyszer nem olyan mint a sör, hogy x sör jobban ízlik, de y olcsóbb, ezért abból tankolok fel a bulira.
A vény nélkül kapható gyógyszerekkel csupán annyi a gond, hogy két (három, négy, sok) vény nélkül kapható gyógyszer esetleg csökkenti egymás hatását, vagy felerősíti a mellékhatásokat, vagy olyan hatóanyagot tartalmaz, ami nagyobb mennyiségben káros (pl. a paracetamol) vagy még sorolhatnám. Az ember rohan a reklámok hatására és tömi magába a gyógyszereket, aztán csodálkozik, hogy ha még több baja lesz.
Fordítsuk meg azt, amit mondasz: szerinted akkor szüntessük be a reklámokat néhány akaratgyenge hipochonder miatt? Normális ember nem fog csak azért gyógyszert venni, mert látott egy reklámot. Ha szüksége van rá akkor vesz gyógyszert, de recept nélkül csak nagyno egyszerű hatásmechanizmusú gyógyhatású készítmények járnak, ráadásul fájdalomcsillapítóból is van 10 márka, de van összesen 2 hatásmechanizmus, tehát jó eséllyel a márkák közt sincs igazán differencia.
Meg ennyi erővel a világ összes reklámját be kéne tiltani, mert az akaratgyenge embereket nyilván meg tudják győzni akár egy üveg pezsgő megvételéről is és az se egészséges. Ha pedig nem lennének reklámok, akkor havi 5-10ezer forint lenne 1-1 tévécsatorna és az interneten is minden honlap látogatásáért fizetni kéne, mert valamiből fent kell tartani ezeket a dolgokat.
Inkább örülni kéne annak, hogy vannak reklámok, szerintem egy zseniális találmányról van szó ami közvetve pont a kisembernek hasznos, mert így nem kell fizetnie a szórakozásért, fizet helyette a sok cég, akik reklámoznak.
Az orvosos felvetésed pedig teljesen nevetséges, ha minden ember egy kis tüsszögéssel vagy minden intimbetétvásárlás előtt menne az orvossal egyeztetni, hogy mit vegyen akkor kilométeres sorok állnának a rendelők előtt.
Ráadásul akkor is naiv vagy, ha azt hiszed, hogy az orvos majd meg fogja tudni mondani, hogy Neked melyik orrcsepp a legjobb, az orvos se Isten ő is csak ajánl egyet (általában azt amelyik gyógyszergyár fizeti a nyaralását) és majd Te fogod kitapasztalni, hogy ez Neked jó-e avagy nem.
Azt pedig nem tudom miből gondolod, hogy a gyógyszerekkel olyan nagyon mérgezed magad, a gyógyszereket nem arra találták ki, hogy ártsanak, hanem hogy használjanak. Persze most divat mindennel szembe menni, ami profitorientált, de azért remélem nem lesz ebből nagy divat, mert nem szeretnék visszamenni az őskorba éa nem szeretnék a kuruzslók csodafüveitől függni csak azért, mert néhány okos azt hiszi, hogy amit pénzért árulnak az csak rossz dolog lehet.
Pont hogy a sörreklámokat kellene betiltani!!!
Ezzel az erővel a cigit is reklámozhatnák,és milyen undorítóan teszik.
Igyál sört,nézzél focit,hízzál el,menő leszel,pfff.....
Én az alkoholfogyasztást is betoltanám,mivel a 2.legkeményebb drog a világon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!