Mit csináljak az arcommal? Tiszta pattanás, és már nem bírom elviselni.
Itt van pár kép az arcomról, csak hogy naggyából lássátok is.. [link] [link]
szóval elég ronda:/ már kb 2 éve...néha szebb, néha rondább, most épp rondább:/ pedig nem eszek egészségtelenül, kerülöm a csokit, zsíros ételeket, sportolok, nem nyúlok hozzá koszos kézzel, suli előtt, után mindig letisztítom (azzal amit a bőrgyógyász felírt) plusz éjszakára kaptam a bőrgyógyásztól egy krémet amit rákenek mindig és reggel lemosom de az se segít.. és már annyi mindint kipróbáltam, de nem segít semmi :( Valakinek nincs valami nagyon jól bevált krém/étel/akármi amivel enyhülhtne, vagy megakadályozná az újabbak kialakulását? Legalább a piros foltokat elkéne tűntetni...:( Utálom magam a pattanásaim miatt:( Írjatok, mik lehetnek jók rá!! 15/L
Hát, az biztos, hogy a sminket kerülni. Bár hogy őszinte legyek, abszolút nem szörnyű az arcod állapota, sajnos nekem ezerszer rosszabb volt már 10 évesen is.
Az rendben, hogy kaptál a bőrgyógyásztól krémet, de gondolom jársz kozmetikushoz is. Tőle nem kapsz ilyen jó büdös krémet? Általában azok segítik a bőrt nyugtatni kezelés után és a bőrgyógyulást gyorsítja. Én hetente jártam a végén kozmetikushoz, mert elterjedt az egész arcomról a nyakamig és nagyon szenvedtem. Olyannyira súlyos lett, hogy teljes szűrő vizsgálatra mentem 15 évesen végül, szóval, ha ez fokozódna akkor menjél te is nézesd meg a hozmonszintedet, akár endokrinológussal is.
Bár 15 évesen azt kell mondjam természetes a pattis időszak, ilyenkor a legaktívabb a hormonháztartás szinte.
Amúgy ez most furán hangozhat, de a nem bőralatti nem miteszeres kezdődőeket ha éjszakára vagy napközben lekened fogkrémmel, akkor leszáríthatja, vagy "beérlelheti", hogy sokkal könnyebben eltávolíthasd és gyorsan elmúljon a seb.
Az sem jó, ha minden féle krémeket használsz, mert a bőröd állandóan gyulladásban lehet és így változnak a feltételek, amik éppen jók lennének rá.
Annyit tehetsz, hogy szépen kitisztíttatod, amikor már tudod, hogy nem mész sehova másnap vagy a hétvégén, hagyod pihenni és szépen pihentető pakolásokat csinálsz amik regenerálhatják a bőrt - lehetőleg ne túl zsíros pakolást, bár ilyenkor szüksége van rá a hámnak - attól függ milyen típusú az arcod, zsíros, zsíros-száraz, száraz - kombinálhatod a dolgokat és a kozmetikust is megkérdezheted milyen pakolást ajánl.
Ja és persze van a fogamzásgátló, az okozhat enyhülést, főleg plusz ha nem megfelelő a ciklusod, de szerintem az a végső eset.
Előző vagyok, még annyi eszembejutott, hogy ha gyorsan zsírosodik a hajad, akkor a bőrös is vele együtt fokozódhat olyankor, főleg ha sportolsz is, gondolom, hogy az izzadtság is rásegít erre a folyamatra. Nem tudom milyen gyakran mosol hajat, de célszerű ilyenkor nagyon maximum 2 naponta, de 3-4 naponta mosni, és a párnán a huzatot gyakran cserélgetni - az arcodnak is jó, ha nem kerül bele a hajadról belennyomódott zsírosság.
Valamint nekem bevált, de ez rám vonatkozott, azért leírom, ilyen citromos arclemosó.. nekem jobb volt mint a tonik. bár az én arcom nagyon zsíros volt egyes területeken...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!