Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit tegyek ebben a helyzetben,...

Mit tegyek ebben a helyzetben, ezt már nem bírom tovább?

Figyelt kérdés

Anyám itthon teljesen kiakaszt... és erre most nem várom a mindenféle válaszokat hogy "mert féltékeny vagy mert egy pu**i vagy és stb, stb."

Tehát. Nővérem kiakadt mert az egyetemen vizsgaidőszak van. Depressziós lett dokihoz nem hajlandó menni mert szerinte ezzel nem kell orvoshoz fordulni (érzelmi hullámzásai vannak egyik percben tök boldog aztán meg egy napot végigbőg, és mindezt a semmiből)

szóval anyám elment hozzá most a sulis szünetbe hogy kicsit helyrerakja az agyát.

oké... itthon elvoltam egyedül is végül is karácsonykor egyedül lenni a legjobb...

Szóval egyedül voltam. Most hogy hazajött folyamatosan róla van itthon szó meg sem kérdezte hogy volt-e valami itthon hogy mi van velem hogy tud-e nekem is esetleg segíteni... Mert ugye én is ugyan olyan gyereke vagyok mint a nővérem...

Folyamatosan minden mondatában ő szerepel rólam tudomást sem vesz... Én le vagyok széles ívbe sza**a. :(

Én is kivagyok nekem is kellene segítség nem tudom hova menjek továbbtanulni a jegyeim romlanak és nem tudom mit tegyek pedig ugyan úgy tanulok minden nap mindenre felkészülök most is tanultam egész nap. Erre még le is szid hogy miért nem tanulok mert hogy ha fél órát lazítok az neki már probléma :( Nem bírom :(

Nem tudom mit tegyek. Nem akarom még sokáig hallgatni hogy a nővérem így a nővérem úgy a nővéremmel ez van az van.. stb stb stb...

Persze engem is érdekel hogy mi van vele de itt van 22 éves és nem képes egyedül meglenni egy hétig... Én meg 18 vagyok maradjak egyedül a karácsonyra és le vagyok ejtve..

Nem hiszem el nem tudom mit tehetnék :( :'(

Az kell neki hogy én is depressziós legyek? Vagy mi? Törjem el valamimet kerüljek kórházba? Attól majd figyelnek néha rám is akkor majd az is érdekelni fogja őket hogy velem mi van?!

Nem bírom tovább már megfordult bennem hogy lehet jobb lenne nem élni...

2014. jan. 5. 20:27
 1/10 anonim ***** válasza:
Jaj, neeee!!! Nyugalom, mély lélegzet! Melyik tárgyból romlottak a jegyeid? érettségi előtt vagy???
2014. jan. 5. 20:30
 2/10 A kérdező kommentje:
jövőre lesz az érettségi de ez az év már számít a pontokba :( matekból romlott a legtöbbet ráadásul anyám még matektanár is.. :(
2014. jan. 5. 20:32
 3/10 anonim ***** válasza:

Az érettséginek semmi jelentősége!

Évente 2x kijavíthatod bármelyik tárgyat csak fizesd be a vizsgadíjat az OM-ben

Ha anyád tényleg tanár akkor tudja ezt.

Olyan nagy ügy ha egy félévvel később kezded az egyetemet?

2014. jan. 5. 20:37
 4/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok! Én matekból majdnem bukásra álltam gimi negyedikben félévkor, kegyelemkettest kaptam! Megijedtem, vettem egy tételes könyvet, amelyben érettségi tételek voltak kifejtve, beosztottam, hogy mire jön az érettségi, addig hány napom van, mennyi tételt kell addigra megtanulni, és mindennap matekoztam! Ha jól emlékszem minden napra 1-2 tétel jutott, illetve elővettem az elsős füzetem, könyvem és az elejétől kezdve elkezdtem megtanulni a tananyagot (Halmazokkal kezdődött úgy emlékszem)és vettem egy füzetet, minden feladatot, ami az eredeti füzetemben volt megoldottam az új füzetbe, addig agyaltam, míg megcsináltam a feladatokat és így haladtam a negyedikes anyag végéig. Mire érettségiztem, majdnem 5-re sikerült a vizsgasor! 1 pontom hiányzott az ötöshöz!!! Ne add fel, matekozz napi 1-1,5 órát, de csak szép sorjában az elejétől!!! Nekem bejött, pedig sötét vagyok belőle!!!! Humán beállítottságú vagyok.
2014. jan. 5. 20:43
 5/10 A kérdező kommentje:

hát semmi nem lesz ha fél évvel később kezdem az egyetemet de anyám ettől is kibukna hogy nem vagyok olyan okos mint a nővérem...

és milyen tankönyv volt? meg tudnád mondani?

2014. jan. 5. 20:59
 6/10 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, Tíz éve érettségiztem Simon Béla: Matek érettségi könyvéből tanultam a tételeket, a matek példákat pedig a gimiben adott matek tankönyvből vettem, de csak azokat a feladatokat néztem meg, amiket az órán is megfejtettünk, meg volt egy matematika feladatgyűjtemény (megnéztem címe: Összefoglaló feladatgyűjtemény matematikából) amit sokat használtunk, szerintem biztos ti is azt használjátok azóta! De azóta én nem tudom változott-e valamit az érettségi... Valamint az érettségire be lehetett vinni a Négyjegyű függvénytáblázatot (szinte kezedbe adják a megoldásokat!!! nézegesd, barátkozz vele össze), nem tudom, hogy most be lehet-e vinni. Továbbá, ha pl. történelemből is rossz a helyzeted, kezdd el kidolgozni a tételeket! Ráérsz megtanulni vizsga előtt pár héttel, de legyenek kidolgozva!!! Irodalomból én egy szót sem tanultam! (humán szakos voltam gimiben, heti 7 irodalom és 6 töri órám volt)Irodalomból kiválasztottam egy olyan kifejtőst, ami a szöveggyűjteményben benne volt, elolvastam, írtam róla egy "fogalmazást", szóban meg blablaztam, persze nem lehet a semmiről, tudni kell valamit!!!! Egy verset kellett elemeznem, de segítőkészek a tanárok, ne aggódj!!! Angolból is kell készülni, meg biológiából, tételeket kidolgozni és megtanulni. :) Ne aggódj, mire főiskolás leszel, már rutinod lesz!!! egy-egy vizsgaidőszak lesz olyan, mint most az érettségi! Semmiség lesz az egész, majd meglátod!!! Én csak tudom, hiszen két szakos diplomám van, tanultam már diploma óta is: felsőfokú nyelvvizsga, jogosítvány, mérlegképes könyvelő, kozmetikus(most már élvezem a tanulást felnőtt fejjel, sőt még tanulok tovább, úgy belelendültem!!! pedig már lassan 30 leszek ;) )
2014. jan. 5. 21:26
 7/10 A kérdező kommentje:

[link]

ő az igaz?

annyira köszönöm hogy írtál :) nagyon jól esett :) sokkal jobban vagyok :)

2014. jan. 6. 17:51
 8/10 anonim ***** válasza:
Igen, ez az a könyv!!! Örülök, hogy jobban vagy, tényleg csak azt tudom mondani, hogy légy bátor, sajnos neki kell ülni az érettségi előtt kidolgozni a tételeket, matekozni, stb-stb (amiket leírtam), de hidd el, a végén büszke leszel magadra, hogy jól sikerült, sőt anyukád és testvéred is nagyon büszkék lesznek rád!!! Pár hónapot rá kell áldoznod az életedből a felkészülésre, de hidd el, meg lesz az eredménye!!!! ;)
2014. jan. 6. 18:22
 9/10 A kérdező kommentje:
Már meg is vettem a könyvet! Nagyon hasznos :D már el is kezdtem tanulni remélem a lelkesedésem sokáig fog tartani köszönöm hogy írtál :)
2014. jan. 9. 19:11
 10/10 anonim ***** válasza:
Hajrá-Hajrá!!!! ;) Szurkolok!!!!
2014. jan. 11. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!