Egy 15 éves gyermeknél mennyi a normális SYS, DIA, PUL?
Figyelt kérdés
2013. dec. 26. 23:17
1/9 anonim válasza:
Lehet, hogy gáz... De ezek mit jelentenek? mert fogalmam sincs :/ Ha megmondod, hogy mit jelentek akkor talán tudok válaszlni
4/9 anonim válasza:
Annyi, mint egy egészséges felnőttnél. Pulzus 90-től magas, vérnyomás 140/90-től magas, de serdülő korban nehéz megmondani, mikortól kell kezelni, mert a hormonváltozás is be tudja zavarni.
5/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, és az mitől van hogy a pulzusa 120 volt majd 2 órával később 68-72 körül
2013. dec. 27. 17:53
6/9 anonim válasza:
Kinek? Eddig általánosságban kérdeztél.
Milyen körülmények között volt magas a pulzusa? Nyugalomban?
A szívverés gyakorisága növekszik fizikai teljesítmény hatására, egyes ajzószerektől, lelki hatásoktól is.
Ha semmi ilyen nem volt, nyugalmi állapotban emelkedett meg ennyire, annak okát ki kell vizsgálni.
7/9 A kérdező kommentje:
Húgomnak. Nevetés közben volt a 120
2013. dec. 27. 19:12
8/9 anonim válasza:
Én még soha nem nevettem vérnyomásmérésközben, illetve nevettemben nem értem a vérnyomásomat.
Ha ez nem csak egy hihihi volt, hanem kiadós röhögés, akkor érthető a pulzusszám emelkedési, hiszen ez egy megeröltető fizikai munka.
9/9 A kérdező kommentje:
Nem emiatt röhögött. Társasoztunk. És mivel a bátyámnak megkellett mérni, ő is megkérte. És közbe mondtak vicceket, mert a mutatta a szívverését. Amikor először megmértük, gyorsan vert majd hirtelen kihagyott 1-2 mp-ig majd újra gyorsan vert.. de 2 óra múlva már semmi ilyen nem volt. Gondolom a nevetés miatt volt akkor vagy nem tudom
2013. dec. 28. 01:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!