Tüsszentettem, és kattog az állkapcsom. Miért?
Beteg voltam, és elég sokat tüsszentettem, és kattog az állkapcsom. A bal oldalt csak.
Ha sokáig van nyitva nehezen csukom be a szám, úgy hogy a fogaim normálisan záródjanak. De ha visszahelyeztem az állkapcsom, utána jó. Ja és ha mozgatom jobbra balra kicsit érzékeny a bal oldalon. De amugy tudok enni. Mit tudok tenni hogy rendbe jöjjön? Sajnos még elég sokat tüsszentek. És valahogy biztos hülyén tüsszentek. :S
nálam is ez van már évek óta, de nekem nem tüsszentés következtében alakult ki, csak úgy van.
de rettegek elmenni dokihoz. fogorvoshoz kell menni vele amúgy.
utánaolvastam a neten, sok oka lehet, pl. fogcsikorgatás, gerincferdülés.
nekem sajnos ferde kicsit.
de ha sokat hajolgatok, mert fizikai munkát végzek az utóbbi hónapokban, akkor mintha beolajozódnának az ízületek, vagy valami hasonló, mert akkor normálisan működik.
állítólag lehet kezelni, egy sínt készítenek a fogakra, amit éjszakára kell feltenni, de még nem mertem elmenni dokihoz. :S
Szerintem ez állkapocs-ízületi gyulladás, és lehet kezelni gyógyszerrel. A patikában is vehetsz rá recept nélkül olyat ami általában az ízületi gyulladás ellen jó, segítenek kiválasztani a legjobbat vagy a "legdrágábbat" :-) , de inkább orvostól kérdezz rá. Akár a neten is találhatsz olyan orvost aki komolyan válaszol erre.
(Nekem is volt ilyesmi de elmúlt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!