Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Influenza vagy oltási "betegség"?

Influenza vagy oltási "betegség"?

Figyelt kérdés

Hétfőn kaptam H1N1 ellen oltást.

Mára kapar a torkom, hőemelkedésem is van, de nem érzem igazán rosszul magam.

Sajnos a mensim is péntekre várom, és ekkor is mindig vannak ilyesmi tüneteim,de hőemelkedés sosem.

Influenzás lennék?vagy Csak az oltástól lehet?

Bemegyek majd dokihoz, de addig is érdekelne mi a véleményetek.Esetleg volt-e valakinek hasonló?

2009. nov. 25. 10:06
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Inkább oltási rekació, mint influenza!
2009. nov. 25. 10:16
 2/10 anonim ***** válasza:
Bocs reakciót akartam írni!
2009. nov. 25. 10:17
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Lehet egyszerű megfázás, oltási reakció, de, ha már benned volt a vírus, mikor beoltottak, simán kijöhet rajtad, még durvábban, mintha csak "simán" elkaptad volna.

Fiam osztálytársa az oltás után másnapra lázasodott be, azóta se jár suliba.

Van , akiknél a vakcina ugyanolyan betegséget okoz, mintha magát a vírust kapták volna el, sajnos.

-jobbulást.

Üdv.

2009. nov. 25. 10:29
 4/10 anonim ***** válasza:

Albérletben lakom és a tulajdonos kisfia is megkapta az oltást. Ő is belázasodott meg rosszul volt és mentek dokihoz utána, mert úgy nézett ki a dolog, hogy az oltás miatt kiütközött rajta a betegség.

Van akinek így reagál a szervezete.. állítólag így enyhébb lefolyású.. én nem tudom.

2009. nov. 25. 10:43
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Akkor aggódhatok mikor kapja el a kicsi?

Vagy ezt nem lehet elkapni?

2009. nov. 25. 10:59
 6/10 anonim ***** válasza:

Ami történhet az oltástól az az, hogy a szervezet immunreakciója lezajlik, ami hőemelkedéssel, nagyon extrém esetben lázzal járhat.

A torokfájás nem lehet az oltás mellékhatása, az más miatt van.

Torokfájást maga az influenzafertőzés okozhat a betegség - és nem az immunreakció - tüneteként, de influenzás nem lehetsz elölt vírusoktól ahogy ha az oltás mellé megkaptad a betegséget akkor se lesz súlyosabb lefolyású, sőt, kisebb az esélye annak, hogy az immunrendszered túlreagálja és károsítsa a tüdőszöveteidet.

Viszont az influenza (nem csak a h1n1, bármelyik) nem hőemelkedésssel és enyha torokfájással jár, hanem 38,5 feletti lázzal és kínzó torokfájással.

2009. nov. 25. 11:05
 7/10 anonim ***** válasza:
10:59 - az oltási betegséget természetesen nem kaphatja el Tőled senki.
2009. nov. 25. 11:06
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Engem úgy oltottak be, hogy már akkor nem volt minden kóser. Fájt a torkom.

Rá egy hétre a gyerekek elkapták. Rajtam nem igazán jött ki, a gyereknek magas láza volt és még most is köhög.

Közösségbe nem járnak.

2009. nov. 25. 11:27
 9/10 anonim ***** válasza:
11:27 - nem az oltást kapták el a gyerekeid, hanem a megfázásodat... :\
2009. nov. 25. 14:01
 10/10 anonim ***** válasza:
14:01, nyilván.:)
2009. nov. 25. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!