Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szerintetek kezdjek félni?

Szerintetek kezdjek félni?

Figyelt kérdés

Múltkor otthon voltam,és édesapám mondta hogy anyának találtak valamit tüdőszűrésen,ezért el kell mennie sztk.-ba...nem tudom hogy volt-e mert nem beszélnek erről velem. Most hallottam hogy édesanyám megy pestre,mikor megkérdeztem miért,akkor azt felelte hogy mennie kell CT-re. Mikor kérdeztem hogy miért akkor kitérő választ kaptam hogy "mert mondta az orvos" "mert el kell mennem"... oké,lehet semmi komoly azért nem akarják mondani de akkoris. Vagy csak védenek...Már kezdek félni hogy tüdőrák vagy valami,mert édesanyám szülei ha jól tudom mindketten rákban haltak meg,nem tudom biztosan mert anya csak 18 volt mikor meghaltak. Félek hogy ő is rákos....

20/L

2013. dec. 14. 21:11
 1/4 anonim ***** válasza:

Dohányzik? Ha nem, akkor kicsi az esély a tüdőrákra. Persze előfordulhat, de ritkán.

Tüdőszűrésen pl. tüdőgyulladásból visszamaradt foltokat is látnak, de jobb utánajárni.

Viszont elég nagy vagy már, mondd meg a szüleidnek, hogy a bizonytalanság és a titkolózás sokkal rosszabb, mint az igazság. Legyenek őszinték.

2013. dec. 14. 21:27
 2/4 A kérdező kommentje:
Már nem dohányzik,de régebben dohányzott. Már több mint 20 éve leszokott. Beszéltem vele,azt mondta hogy mirigyet találtak...leletére az van írva hogy "Vélemény: Hilusi lymphadnomegaolia". Orvos mondta hogy szerinte előző évben megfázás miatt lehet...De akkoris félek.
2013. dec. 14. 22:16
 3/4 anonim ***** válasza:
Istenem! Hány tüdőrákos beteg van,aki soha életében nem dohányzott! Ezt csak azért írom,mert a "nem dohányzás" nem zárja ki a daganatot. Remélhetőleg a nyirokcsomó duzzanata anyukádnak valóban "csak" megfázás,tüdőgyulladás szövődménye. Ezt viszont csak a CT,esetleg biopszia után lehet pontosan megmondani. Egyenlőre ne félj!
2013. dec. 14. 23:17
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem írtam olyat, hogy kizárja. De ha dohányozna, jóval nagyobb lenne az esélye.

Kérdező, ha 20 éve leszokott, nem mondom, hogy nem számít, de az szerintem nagyon jó.

De azt javaslom továbbra is, hogy kérdezd meg.

2013. dec. 14. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!