Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Beadatjátok a H1N1 elleni...

Beadatjátok a H1N1 elleni védőoltást?

Figyelt kérdés
Én képtelen vagyok dönteni, nem tudom mit tegyek!!!
2009. nov. 23. 08:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2009. nov. 23. 08:21
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Én és a családom nem és sokan mások a környezetembe nem (rokonok szomszédok), De ismerek olyat is aki beoltatta magát, én nem félek a betegségektől és nem is szoktunk betegek lenni a gyermekeim sem ( 2és7 évesek). Ezt neked kell eldönteni mennyire vagy beteges!?
2009. nov. 23. 08:24
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
énsem tudom mit tegyek... az ántsz javasolja h adassuk be, de több anyagot találok a neten a haszontalanságáról mint a hasznosságáról... pedig nagyon parázok h elkapom ezt a betegséget, mégsem tom milegyen :S
2009. nov. 23. 08:25
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Én beadattam és a közvetlen környezetemben mindenki (férjem, szüleim), mert van egy másfél éves kislányunk és Őt szeretnénk megvédeni.
2009. nov. 23. 08:30
 5/14 anonim ***** válasza:
74%

Nem oltatom be magam, inkább szedek vitamint, sportolok, igyekszem egészségesen táplálkozni, és bízom benne hogy egészséges maradok. Különben is, az immunrendszer dísznek van? Inkább nem gyengítem a szervezetemet oltással, köszönöm szépen.

Különben is:

[link]

2009. nov. 23. 08:39
 6/14 anonim válasza:
100%

Én beadattam magamnak 2 hete. Az oltás után 2 napig tompán fájt a fejem, de erre fel is hívta az orvos a figyelmem, mint lehetséges mellékhatás. Azóta semmi bajom.

Szerintem azt mérlegeld, hogy a hétköznapokban mennyire tartózkodsz veszélyeztetett helyen. Én általános iskolában dolgozom, ezért oltattam be magam. Ma reggel 70 gyerek hiányzik, és már tudjuk, hogy a legtöbb H1N1-es vírussal harcol. Tünetek: Nagyon magas láz, gyomorfájás, fejfájás, hányinger.

De ha példáúl egy pénzváltóban vastag üvegfal mögött dolgoznék, és egyedül laknék otthon nem biztos, hogy beoltattam volna magam.

2009. nov. 23. 09:17
 7/14 anonim ***** válasza:
nem,nem igazán járok most sehová,itthon vagyok,így nem látom sok értelmét,és amúgy is még majd ott van a szokásos januári,februári influenzajárvány,az ellen nem véd
2009. nov. 23. 10:56
 8/14 anonim ***** válasza:

Én pont két hete oltattam be magam, csak úgy mint az egész családom, és a barátaim nagy része. Azóta senkinek semmi baja azon túl, hogy egy-két napig fájt az oltás helye, és kicsit "plöttyebbnek" éreztük magunkat. Azóta semmi bajunk.

Senkit nem szeretnék rábeszélni természetesen, de az immunrendszerünk valóban azért van, hogy harcoljon; de szerencsétlen mi ellen harcoljon, ha nem ismeri a támadót.

2009. nov. 23. 12:37
 9/14 anonim ***** válasza:
75%

Az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók közül kb 5% H1N1-es, 20% egyéb influenza, 75% egyéb (egyéb vírusos megbetegedés, más betegség miatt láz, sima megfázás). Ez egyelőre 2-3 ezer ember lehet, akik közül 5 vagy kivételével mind meggyógyul(t). Szóval lehet filózni, hogy tényleg nagy-e a kockázat vagy felfújják-e. Ezzel nem azt mondom, hogy az oltás nem hatásos (az), csak azt hogy jó pár dolog van, aminek nagyobb a kockázata, mégsem tudunk vagy akarunk védekezni ellene.

Pl beülünk az autóba pedig abban naponta meghal 2-3 ember. És mégsincs több tucat hozzászólás itt a honlapon sem, hogy "szerintetek be merjek ülni az autóba, hiszen nagyobb a kockázata még a H1N1-nél is?"

2009. nov. 23. 18:31
 10/14 anonim ***** válasza:
Én távolsági és helyi busszal is utazok míg eljutok a suliba. Naponta 40 emberrel vagyok kis termekben összezárva és nemrég tályogom volt a mandulámon. Én csak azért adatom majd be, hogy nehogy megint rámenjen vmi a torkomra mert már így kiakarják belőlem szedni a szeretett mandulám. Amúgy ha az egyetem nem adná ingyen akkor nem kéne :P
2009. nov. 23. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!