Benőtt köröm kivágása után fájhat? Részletek lent [SŰRGŐS]
Ha a benőtt köröm mellett a bőr kipirosodott, akkor az gyulladás előjele lehet. Mivel kivágás után gyulladt be, vagy helytelenül lett kivágva (túl mélyen, vagy túl nagy szögben), vagy a kivágás után nem lett letamponálva a körömdarab helye, vagy esetleg hajlamos vagy a gyulladásra. Az, hogy a benőtt köröm kivágása fáj, az normális. De miután a téged kezelő kiemelte a körömdarabot a helyéről, a fájdalomnak nagy mértékben csökkennie kell, majd néhány nap (legfeljebb 1 hét) múlva csökkennie kell. Krémnek én a Tetran kenőcsöt szoktam használni. Tegyél hurkapálcikára, vagy egy letompított élű fogpiszkálóra steril géz lapot, nyomj rá 1 borsónyi adagot a Tetran kenőcsből, és dugd be a kivágott körömdarab helyére (egy kicsi géz darabot hagyjál kint a sebből, hogy másnap könnyedén ki tudd húzni). Ragaszd le sebtapasszal, és éjszakára hagyd rajta. Másnap reggel nyugodtan leveheted a kötést, és kiveheted a gézlapot is, ha a fájdalom megmaradt, és a duzzanat is, akkor zuhanyzás után ismételd meg a folyamatot. Ha 1 hét múlva sincs változás, keress fel egy jó pedikűröst. Ő majd ellenőrizni fogja neked a kivágás vonalát, és ha kell, akkor korrigálja. Benőtt körömre létezik a kivágástól sokkal kevésbé drasztikus módszer is, ez pedig a körömszabályozás.
A képektől nem kell megijedni, teljesen fájdalom mentes a beavatkozás, és a szabályozó felrakása. Én Podofix spange-val dolgozom, és a vendégeim is nagyon szeretik.
egy gyógypedikűrős
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!