Tüdőszűrés után mit jelent ez az eredmény?
További vizsgálatokra kell menni.
Diagnózis:
R91H0 A tüdő diagnosztikus képalkotó vizsgálatával talált kóros leletek
Nem írtak még valamit a leletre? Például: alaki eltérés vagy kerekárnyék vagy egyéb?
És azt is jó lenne tudni a válasz szempontjából, hogy hová kell menni egyéb vizsgálatokra.
Mert ami írtál az lehet: tüdőgyulladástól a tüdőrákon át a TBC-ig bármi...
Nem volt mellé írva semmi egyéb. Az ajánlott éves tüdőszűrésen voltam.
Az ambuláns lapon ez volt még:
E2/1340 Másodértékelésből kiemelt
A mai napon megkaptuk a tüdőszűrő eredményeit a XXXXX Tüdőszürő központból, tekintettel arra, hogy a legutóbbi tüdőszűrése során kiemelték.
Kérjük kedves betegünket, hogy a XXXXXXXX Kórház Tüdőgyógyászati Osztály Tüdőgondozójában yyyy időpontban ezzel az idézéssel megjelenni szíveskedjen a további vizsgálatok céljából , a saját érdekében.
Diagnózis:
R91H0 A tüdő diagnosztikus képalkotó vizsgálatával talált kóros leletek
Beavatkozás
98100 Új beteg vizsgálata,gondozásba vétele
Beteget csak előjegyzést követően tudunk ambulanciánkon fogadni,érvényes beutaló mellett.
Értem,köszönöm a válaszod.
Egyébként, amit az első válaszodban írtál, hogy miket írhattak még mellé....az mennyire lényeges? Mármint arra gondolok, hogy mi alapján van, hogy írnak-e mellé még megjegyzést,vagy csak ilyen általános diagnózist.
Az én leleteimen mindig van 1-2 mondat kiegészítés: a tüdő cor. alaki eltérést nem mutat, aorta normális stb...
Például a leleten a kerekárnyék az daganatot jelent. Ha csak foltról van szó az régi tüdőgyulladás helye is lehet stb...
Értem. Akkor ezek szerint nálam van valami elváltozás, de se nem folt, se nem árnyék. :D Lehet csak a rtg gép csinált rossz képet.
Gondolom, ha komolyabb lenne, akkor írtak volna megjegyzést.
"Gondolom, ha komolyabb lenne, akkor írtak volna megjegyzést."
Vagy a kezelőorvosodtól kell hallanod majd...
Lehet,igen.
Igaz, azt sem tudom milyen vizsgálatra kell konkrétan menni.
Szia,köszi a kérdésed.
Nem találtak semmilyen elváltozást, viszont a biztonság kedvéért elküldtek CT-re, amely februárban lesz. Úgy hogy nem lettem okosabb.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!