Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A refluxtól meglehet fulladni...

A refluxtól meglehet fulladni alvás közben?

Figyelt kérdés
Előző éjszaka alvás közben feljött a gyomorsavam,erre keltem fel. KIcsit megijedtem. Nem tudok róla hogy refluxos lennék,de félek az éjszakától,hogy megint ilyen lesz és fuldokolni fogok. Mit lehet ez ellen tenni?
2013. nov. 22. 21:43
 1/3 anonim ***** válasza:
Lefekvés előtt egy pár órával már ne egyél, akkor nem lehet ilyen. Egyébként csak kellemetlen, megfulladni nem lehet rajta. Ha gyakran előfordul, akkor meg menj dokihoz, ad gyógyszert, amitől elmúlik.
2013. nov. 22. 21:49
 2/3 A kérdező kommentje:
Oké,köszi. Tegnap éjszaka mondjuk eléggé bekajáltam,és kb egyből le is feküdtem. Lehet ez is volt a baj.
2013. nov. 22. 22:16
 3/3 anonim válasza:

Étkezéskor az ételt a nyelőcső mozgása a gyomor felé hajtja, a nyelőcső alsó záróizma megnyílik, az étel a gyomorba kerül, majd a záróizom bezárul. Ha a záróizom nem működik jól, a gyomorszáj tartósabban nyitva marad, és a savas, maró gyomornedv a nyelőcsőbe visszakerülhet. Refluxnak (visszafolyás) azt a jelenséget nevezzük, amikor a gyomortartalom visszajut a nyelőcsőbe. Önmagában ez még nem kóros, gondot akkor okoz, ha az átlagosnál többször fordul elő. Betegségnek akkor tekintjük, ha a reflux tüneteket okoz.

Szerintem, ha többször ez lesz, menj el orvoshoz, majd segít, vagy elküld valahova, ahol csinálnak vele valamit.

Nem szabad halogatni a kivizsgálást, ha a tünetek a tápcsatorna vérzésére utalnak (véres hányás, fekete széklet), jelentősebb fogyás (nem fogyókúra következtében), nyelési panaszok vagy heves fájdalom esetén. Az öngyógyszerelést azoknak ajánlják, akik 45 év alattiak, panaszuk régóta visszatérő, nem jár a fenti, nagyobb bajt sejtető tünetekkel. Hangsúlyozzuk, hogy orvoshoz kell fordulni akkor is, ha a gyógyszerek nem enyhítik a tüneteket 1-2 héten belül.

2013. nov. 23. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!