Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha pajzsmirigy hormont szedek...

Ha pajzsmirigy hormont szedek attól meg elehet nőni?

Figyelt kérdés

2013. nov. 22. 18:01
 1/3 anonim ***** válasza:

Csak akkor,ha azért vagy alacsony, mert alul működik a pajzsmirigyed.

Ha a növekedési zóna bezáródott a csöves csontokon akkor már nem nő az ember. Ez van akinél 17 éves kora körül már megtörténik, de van aki 1-1 cm-t még 21 éves korában is nő. Ez függ a genetikától, hogy mit örökölt a szülőktől.

Ha normál működésű pajzsmirigy mellett szedsz pajzsmirigy hormont ártasz magadnak: szívritmus zavar, fogyás, szorongás, szapora szívműködés, kézremegés, izzadás.

Igazából nem a pajzsmirigy hormon növeszt elsősorban, hanem az agyalapimirigy növekedési hormonja.

2013. nov. 22. 18:41
 2/3 A kérdező kommentje:
Elsősorban nem azért szedek pajzsmirigy hormont hogy nőjek, csak arra voltam kiváncsi hogy erre is jó e. Euthyrox tablettát hozott nekem az anyukám aki nővérke mert mán fél éve nem volt menzeszem. Azt mondta h próbáljam szedni egy ideig hátha segít.
2013. nov. 22. 21:55
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha pluszba beviszel a tablettával kész pajzsmirigy hormont az agyalapi mirigy azt érzi,hogy túlműködik a pajzsmirigyed és leállítja a TSH termelést. Ez az a hormon, ami a pajzsmirigy működését serkenti. Szerintem ez nem túl jó megoldás, ez a tabletta csak annak teszi rendbe a menstruációs ciklusát akinek alul működik a pajzsmirigye, ez egy betegség. Persze, ha endokrinológus megvizsgált és laborokkal igazolta, hogy nem működik jól a pajzsmirigyed, akkor szedni kell.
2013. nov. 22. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!