Hogyan deríthetem ki, hogy van-e pajzsmirigy problémám?
Figyelt kérdés
Gyanakodom egy ideje a pajzsmirigyemre, mert kb 2-3 év alatt 15 kg-ot híztam, és semmit sem változtattam az étkezésemen. Az anyagcserém nagyon lassú lett, 3-5 naponta megyek csak wc-re, ami elég gáz.
A dús hajam iszonyatosan ritka lett.
Voltam orvosnál, a vérkép rendben volt mindig. Most júniusban megint megcsináltattam és azt mondta az orvos, hogy alacsony a szintje, és megtapintotta a nyakamat is.
Szeretném normálisan megnézetni? Milyen orvoshoz kell mennem? A háziorvosom lesz_rja magasról a bajomat, egy másik mondta hogy nézessem meg, az a biztos. Valaki segítsen már! Nem akarom elhagyagolni, ha van baj, akkor kezeltetni akarom, mert a súlyproblémám nagyon zavar.
2013. szept. 15. 16:05
1/7 anonim válasza:
Létezik olyan,h pajzsmirigy ambulancia. Oda kéne menned,de csak háziorvosi beutalóval lehet. A vérnél amúgy minek alacsony a szintje?
2/7 A kérdező kommentje:
Teljes vérkép volt, már hónapokkal ezelőtt, de triglicerid, ha jól emlékszem. A doki mondta, hogy alul működik picit a pajzsmirigyem
2013. szept. 15. 16:08
3/7 A kérdező kommentje:
Nem lehet vérkép alapján tsh-t vagy valami ilyesmi a neve kérni?
2013. szept. 15. 16:09
4/7 anonim válasza:
A háziorvosod kérhet TSH-t. Arra lenne szükség pajzsmirigy működés megállapításához és egy nyaki UH-ra.
5/7 anonim válasza:
Ha ezek egyike mutat valami eltérést,a pajzsmirigy ambulancián foglalkoznak vele.
6/7 anonim válasza:
És még valami, ha az orvosod nem ad TSH-ra beutalót,kérhetsz úgy is,h kifizeted a vizsgálatot. Ez ugyan laboronként változó,de egy-egy vizsgálat pár száz forint,nem horribilis összeg.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2013. szept. 15. 17:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!