Egyik lány ismerősöm nem hajlandó enni mivel nem érzi éhesnek magát és ha eszik hányingere van és rossz a közérzete, hogy tudnék neki segiteni?
Jól tanulok, nem stresszelek, mégis táplálkozási zavaraim vannak. A rendszertelen életmód odáig vezetett, hogy egy idő után egyáltalán nem volt már éhségérzetem, egész nap elvoltam egy paradicsomon. A szüleim azt hitték, hogy fogyókúrázok, egy idő után megunták és elkezdtek ellenőrizni. De elém rakták az ételt és egyszerűen rosszul lettem tőle! Két falat után úgy éreztem, szétrobban a gyomrom, hányingerem volt, félretoltam. Ez így ment egész nyáron. Azt hiszem, egy idő után már lelki gátjai voltak a táplálkozásnak. Talán csak bemesélem magamnak, hogy nem fér belém több? Egyszerűen nem bírtam enni. 45 kiló voltam. Az iskola kezdete óta egy kiló jött fel rám, néha megéhezek, de gyakran még mindig 'elfelejtek' enni, ha nem figyelmeztetnek. Nem hiányzik. Az utóbbi pár hétben kitettem magamért, ami az evést illeti, de valahogy mindig visszaesek. :(
Egyelőre még én sem tudom, mi lenne a megoldás. A barátnőd esetleg megpróbálhatná egy pszichológussal, ha odabenn vannak problémák. Kitartást neki!
tinilány
lehet, hogy az epéje beteg. A hányinger miatt gondolom. Orvos tudna segíteni.
Iskolapszichológus meg a stressz feldolgozásában.
Te beíratkozhatsz vele egy autogén - tréning tanfolyamra, az jót tenne neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!