Miért van szivritmus zavarom mindig ha front van? Mennyire
komoly ez? Nagyon rossz érzés, napokig eltart. ,32 éves
lány vagyok
Honnan tudod hogy szívritmus zavarod van?
Orvos mondta?
Az amit te kitapintasz hogy nem egyenletes a szívműködés nem feltétlenül jelent ritmuszavart.
Egyébként hőmérséklet és légnyomásváltozás miatt, amit nem megfelelően tolerálni a szived..
Mennyit sportolsz?? Mennyit stresszelsz?
Kardio edzéseket kéne csinálnod, komoly a dolog.
Infarktus előjele is lehet.
2009. nov. 6. 13:29
Előző vok, a ritmuszavart általában az okozza ha gyengék a szívbillentyűk, és mivel változik a légnyomás a gyengébb billentyű a nyomáskülönbség miatt nem zár tökéletesen, a vér visszafolyik a pitvarból a kamrába..
Ha vkinke gyengék a billentyűi az általában genetikai hajlam miatt van.
2009. nov. 6. 13:33
Ez sok emberrel van így,én már évek óta érzem,ha front van,vagy közeleg,a szívem össze-vissza kalapál,van,hogy hevesen zakatol.Néha fulladásos érzés kíséri,ez főleg eső elött szokott lenni.És a vérnyomásom is ingadozik ilyenkor.Régebben sosem volt ilyesmi érzésem,voltam már dokinál,azt mondta a stresszes életmód meg ilyesmi növeli a frontérzékenység kialakulását,hát így jártam.Eleinte pánikoltam,most már hozzászoktam,elmúlik,nem komoly dolog ez,együtt kell élni vele.Vannak különböző készítmények,melyek ígérik az állítólagos javulást,de inkább nem kérek belőlük,hiszen a mellékhatás sokszor gázosabb,mint maga a tünet.Jobbulást neked,és ne idegeskedj,ez a dolog sok embernél jelen van!!!
2009. nov. 6. 13:36
Megtint előző!
Kardiológus mindenképpen vizsgáljon meg, azon felül pedig ajánlom a Q10 vitamin szedését
(lehetőleg ne gagyi gyártótól mint pl a béres, és hasonlók) ajánlom a Kanadai Healt first Q10 kapszuláját !
Ha komolyabb gond van az orvos fel fog írni Betaloc -ot és beállítja az adagod!
Illetve életmódváltást fog javasolni, kevesebb stressz és hajtás, és rendszeres sport.
2009. nov. 6. 13:39
Igazat kell adnom az elöttem szólóhoz,a billentyűrendellenesség belejátszik a dologba,nekem is van.Beijedni azért nem kell ez nem olyan komoly,meghalni ettől nem fogunk!!!:)
2009. nov. 6. 13:39
Lehet hogy sok emberrel van így csak ez nem normális, és később (6-8-10 év) vissza is fog köszönni!
Ezek a tünetek, figyelmeztető jelek, amiket nem kéne figyelmen kívül hagyni!
2009. nov. 6. 13:41
13:39-es vagyok,igaz,kardiológussal kéne beszélned,mert magasvérnyomás is lehet a háttérben,meg amúgy sem árt,ha ultrahangot készít,zörejt hallgat,a célirányos kezelés nagyon fontos.
2009. nov. 6. 13:45
13:45-ös!Nem azt írtam,hogy nem kell utánajárni,szerintem is nagyon fontos,hogy tudja mitől van!!!
13:39-es
2009. nov. 6. 13:47
9/12 A kérdező kommentje:
sziasztok köszi a válaszokat.. voltam kardiologián már többször is, és én is ápolónő vagyok, tudok egyet mást, csak ezt a légnyomás dolgot nem értem. szedtem már többféle szivritmus szabályzot, éveken át pl lokrent, tallitont, betakloc minden formját stb.. abba hagyatták velem mert azt mondta a dokinö, ghogy a napi 142 db extra az tök mnormális ( ja neki.) amugy el vagyok a félre verésekkel, de amikor front van az nagyon gáz.. mintha csak lebegne a szivem a torkomban pár percig, és egysezr sikerült is elkapni ekg-n kamrai tachicardiát..
Én Tallitont szedek(12,5),de én a vérnyomásomra kaptam.Billentyűrendellenességem van,és sokszor érzek hasonló tüneteket frontnál.Mikor a vérnyomásmérőt használom,és jön az a rész,mikor a pulzust méri és pttyeg,volt már,hogy kihagyott,meg is ilyedtem.Voltam már dokinál,nem tudnak mit csinálni,azt mondták tanuljak meg élni evvel,és hogy frontérzékeny vagyok,ilyen erőteljesen reagál a szervezetem.Hát köszi!Tehát vagy orvostól-orvosig rohangálsz pánikrohamok közepette,mert ugye halálrarémülsz a tünetektől,vagy elfogadod,és csendben elviseled abban bízva,hogy ezt a napot is túléled!Elég morbid,nem?!Kitartás!
2009. nov. 7. 06:45
Kapcsolódó kérdések: