Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A barátom kólafüggő. Mit tehetek?

A barátom kólafüggő. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Már évek óta CSAK és kizárólag kólát iszik, naponta 2-3 litert biztos elfogyaszt. Tudja,hogy egészségtelen, tudja, hogy miket okoz, de annyira nem érdekli,hogy hihetetlen. Pl múltkor röhögve újságolta, hogy látott egy filmet egy csajsziról aki nem tudom hány évig csak kólát ivott és ezért most a halálos ágyán fekszik, és felsorolták az állomásokat amik ide vezették, és közölte,hogy már ő is a nem tudom hanyadik állomásnál tart és LE SE SZ.RJA!

Szóval meggyőzni nem tudom, szerintem azt is mondaná, hogy válasszak: vagy ő és a kóla, vagy boldoguljak egyedül.

Én eléggé aggódok érte, mert lassan családalapítás vagy bármi, és ilyen életmóddal ki tudja meddig fogja még bírni...

köszönöm a segítségeket

2013. nov. 3. 12:13
 1/4 anonim ***** válasza:

Bármilyen pitinek is tűnik, nem az: ez súlyos szerfüggés. Csak azért, mert nem drogot szed, a háttér ugyanaz.

Ha nem hajlandó segítséget kérni szakemertől és leszokni, akkor hagyd el, különben pokoli életed lesz mellette. Aki ilyen szinte függő, és ilyen szinten veszi semmibe a saját és mások életét (azt is, hogy te haléálra aggódod magad miatta, holott nem kéne, hogy neki mindenáron kell a kóéára való lóvé, ha esik, ha fúj), abból sem jó férj, sem jó apa, sem jó társ nem lesz soha.

2013. nov. 3. 12:19
 2/4 anonim válasza:
Próbálj valami más finomat ajánlani ami nem egészségtelen. Pl gyümölcslé vagy turmix?
2013. nov. 3. 14:03
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Első lehet,hogy ez lenne a legjobb megoldás :/

#2 az ilyenekre rá se néz

2013. nov. 3. 18:45
 4/4 anonim ***** válasza:

1-es voltam: részemről szívesen. Ezen az oldalon nem szoktak megköszönönni szinte soha egyetlen választ sem, tisztelet a kevés kivételnek, úgyhogy nekem nagyon jól esik, hogy te megtetted. :)

A lényeg : a szerfüggő mindig iszonyúan önző: soha semmi és senki más nem számít neki, csak a SZER, önmaga és csak aztán a többiek, de csak esteleg, és annyira, amennyire őt kiszolgálják.

2013. nov. 5. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!