Mennyire volt rosszul akinek volt bizonyítottan H1N1 influenzája?
Mondana róla, hogyan azonosították, mennyire volt súlyos, kórházi kezelést igényelt-e stb. , felkereste-e valaki valamilyen szervezettől, háziorvos megvizsgálta? Kellett-e szedni rá gyógyszert, családja elkapta-e?
Olyanok válaszát várnám, akiknek biztos ilyen vírusa volt.
Magyarországon összesen kábé 600 emberről lett teszttel igazolva, hogy h1n1-e volt, szóval nem tartom valószínűnek, hogy lesz itt egy olyan ember, akinek igazolva volt a h1n1... :(
A logout blogon írt egy srác, aki együtt volt valakivel több napig külföldön, aztán mindketten nagyon betegek lettek és a külföldinél igazolták a h1n1-et, úgyhogy valószínűleg neki is az volt.
Ő azt írta, hogy este még semmi baja nem volt aztán hajnalban felébredt és vécére kellett rohannia. Nagyon magas lett a láza is, rázta a hideg folyamatosan és negyed óránként vécén volt hasmenéssel, 1-2szer hánynia is kellett. Nem mert lemenni a sarki boltba, annyira hasmenéses volt, erre panaszkodott talán a legjobban. Ezen kívül a torka nagyon fájt. Sajnos 1 nap után törölték a bejegyzését, gondolom túl távol állt az oldal profiljától, így nem vezette tovább a naplót, ez az első napja volt, délutánra se lett igazán jobban.
23:13 - azért azt tegyük hozzá, hogy a legújabb, tegnapi jelentés szerint nálunk továbbra is alacsony a járványveszély.
Illetve ennek ellenére sokkal több h1n1es volt már, mint 600, ennyi az igazolt eset. A h1n1 fő veszélye pont az, hogy senkiben nincs meg az immunitás ellene ezért ha egy közösségben egy ember megkapja, akkor mindenki megkapja. A ma bezárt óvodában például összesen 4-en nem betegedtek meg, mindenki más influenzás tünetekkel kidőlt. Eléggé gyanús, hogy ott például a h1n1 vírus tett egy látogatást...
Forrás:
hát lehet h én is h1n1-es voltam a nyáron.
mert anyukám németekkel találkozott, utánna meg is betegedett, de nagyon durván.
Ugyanazok voltak a tünetek amik a h1n1-nek, nagyon magas láza volt, az orvosok nem tudták h mi a baja, a gyógyszert amit szedett nem hatott. Aztán már nem is tudom mit vett be, vagy lehet h duplán vette be az antibiotiumot..? már nem tudom, de 1 hétig csak feküdt.
Pedig ő ritkán szokott beteg lenni, akkoris csak 1-2 napig.
Aztán az egész család elkapta, de sokkal gyengébb formában.
Nekem is lázam volt, de csak pár napig, tesóimnak úgyszintén.
Apukám kicsit tovább volt beteg.
Szóval lehet h mi is ilyen betegek voltunk, azt hiszem van olyan teszt ami mutatja h azok voltunk-e vagy sem, de az drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!