Előfordulhat trombózisnál ilyen jellegű tünet? (többi lent)
Írd a nemed, korod? Dohányzol?
Kicsit hipochondernek tűnsz
19/F
Nem dohányzom, még "passzívan" sem. Viszont nagyon sokat ülök gép előtt, persze kicsi szünetekkel, de nem mindig érzem azt, hogy eleget mozgatom meg a lábaimat. Ez az egész is egy gépezéssel töltött nap után este kezdődött. Az viszont igaz, hogy hipochonder vagyok, viszont ennyire még nem képzeltem be magamnak semmit. Legtöbbször én is erre fogom, de ez most mintha más lenne.
Én képzeld el,
először fulladásos halált akartam halni minden nap, később ez arra fokozódott, hogy nem mertem elaludni, mert féltem, hogy nem kapok levegőt.
Ezután már jött a szívroham, és trombózistól való félelem. Sőt, a félelem miatti pulzusnövekedés miatti szívrohamtól való vélelem.
Ezután jött a leukémia, aztán szájrák, aztán minden alattomos betegség ami legalább 1 hónap alatt elvisz. Aztán a sok idegeskedés miatt tönkretett szív megállásától való félelem...
Na soroljam még?
19 L.
Részint bárki könnyen rákereshet a mélyvénás trombózis tüneteire a neten, úgyhogy mindegy, hogy leírod-e , vagy sem, másrészt nem mindenkinél jelentkeznek a tipikus tünetek.
A férjemnek alsó lábszári mélyvénás trombózisa volt. Fájt a vádlija (görcsölt), aztán pár nap alatt annyira fokozódott, hogy nem tudott felkelni.
Az összes többi tünet hiányzott.
A körzeti orvosunk kijött megvizsgálni és azonnal beküldte mentővel a kórházba (a tünetek hiányának ellenére)
A kórházban először haza akarták küldeni (nincsenek tipikus mélyvénás trombózisos tünetei)
Miután ott sem tudott lábra állni, végül hajlandóak voltak műszeresen megvizsgálni, ami beigazolta a mélyvénás trombózist.
10 napig kellett mozdulatlanul feküdnie, fel sem ülhetett.
Később a vérvizsgálat kiderítette, hogy nála örökletes a betegség (környezeti hatásra jött elő), egész hátralévő életében Syncumart kell szednie.
A kórteremben volt 18 éves fiatal fiú is (akinek a korosztályára szintén nem jellemző a mélyvénás trombózis)
Ez persze nem atz jelenti, hogy a kérdezőnek is az van, de igenis lehet a trombózisnál ilyen jellegű tünet a többi tünet hiánya mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!