A migraine lehet olyan durva, hogy Parkinsonos kézremegést csinál? (a többi tünet mellett persze)
nekem évek óta durva migrainem van, viszont az utóbbi időben már nem csak a fejem megy szét, hanem le is ver a lábamról teljesen + a legfrissebb jelenség, hogy tremort csinál, de nem kicsit! pl alig tudok meginni egy pohár vizet, stb.
vagy ha ilyen nincs, akkor létezik olyan Parkinson kór, amelyet a migraine hoz elő? (ugyanis máskor nincs tremor sehol)
Soha nem lehet kizárni, a tremor is idegrendszeri tünet. Kitudja, hogy Nálad a migraine-es roham milyen katekolaminok (akár dopamin) túltengését váltja ki?! Igazság szerint a legnagyobb szaktekintélyek sem. Szóval lehet összefüggő is, de akár magától a rohamtól való félelem és pánik is kiválthatja ezt... Nincs valami hatásos készítményed? Imigran, Kefalgin? A roham érzése előtt egy béta-blokkoló bevétele is segíthet (pl. Bisoprolol), de ezt kötelező orvossal leegyeztetni személyre szabottan előtte.
Üdv!
köszi de igen igen, én már az összes létező szert próbálom, de az az igazság, ha elkap, kb semmi se hat és kész, annyi nekem.
de sorolom:
béta-blokk (propranolol)
algopy 2000 mg
ibuprofen 1200 mg
drotaverin 160 mg
nimezulid 200 mg
diclofenac 100-200 mg között (rapid + long is)
általában ez a mix így éppen csak megfogja h ne erősödjön tovább, de szal attól még megőrülök. na ha még erősödik, és már lépni nem tudok annyira szétmegy a fejem, akkor + sumatriptan 100 mg, na ez ált. enyhíti de még ez se szünteti meg.
és hát igen, én is azt tapasztalom sajnos, hogy a legnagyobb szaktekintélyek se igazán tudják ezeket, és legjobb esetben is tüneti kezelésen nem lehet túllépni. de találkoztam már olyan "szaktekintéllyel" is akinek a legbölcsebb gyógymódja az volt, hogy "majd elmúlik, most csináljak én a maga fejével?"
... no comment.
oké, csak tudod kifejezetten a tremorra lettem volna kíváncsi, mert képesek itt félre diagnosztizálni, csak mert most volt ez a 2 napos hidegfront és így a 2 napos nagyon durva migraine, tremorral, és mindjárt jött az ötlet, hogy nyilván parkinsonos vagyok, de hát sztem egyszerűen fogalmazva hülyeség ... (ugyanis elmúlt a migraine és elmúlt a tremor is, de a legkisebb mértékű sincs!)
Értem, biztos vagyok benne, hogy szegről-végről összefügg a dolog, de inkább a rohamtól való félelem okozta pánik-szerű tünetnek gondolnám. Hát, ha az Imigran hat, bár látom abból is a legerősebb, esetleg meg lehetne próbálkozni a Kefalgin-nal is. A benne lévő ergotamin, igen erős érösszehúzó hatású alkaloid, megint más mechanizmusú. Plusz még ott vannak a természetes összetevői, mint nadragulyalevél-kivonat, koffein és egy adag aminophenazone, ami már magában is elég erős analgetikum. A propranolol pedig nagyon jó választás, b-1,b-2 antagonista egyaránt, kefalgin mellé mondjuk fölösleges. (ellentétes hatásmechanizmus)
Remélem sikerül karbantartanod a problémát és javulást kívánok!
köszi szépen, lehetnél az orvosom! :)
én el voltam kicsit tévedve mert azt hittem a Kefalgin is diclofenac, de hops akkor efölött elsiklottam.
köszi az ötletet! nem tudom, miért volt ez bennem ...
a pánic és félelemről meg annyit h igazából próbálok én rendesen csinálni mindent, azaz amíg bírom, addig nem tudomást venni róla, és ez a kézremegés is leginkább csak második nap jött elő, nekem ezért tűnik furcsának, h az okozná, de oké, nyilván nem zárhatom ki.
csak tudod már azért nem lepődtem meg ezen a viszonylag új tüneten, mert borzasztóan ki tud készíteni, van amikor felállni se igen tudok mert olyan pokoli ízületi + izomfájdalmakat is okoz, szóval már + 1 durva tüneten nem akadok ki.
De ez így mind együtt azért ritka szerencsére.
köszi még egyszer
Igazán nagyon szívesen! Csak természetes, ez a tudomány a segítésről szól és elsősorban ez az oldal is. Én pedig Bárkinek szívesen segítek, amiben csak tudok.
További szép estét és jobbulást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!