Elfogyott az antibiotikumom, baj ha kimarad 2 nap?
Naponta kettőt kell szendem, este és reggel.
Van még 3 db antibiotikumom. Ma már bevettem egyet, holnap is egyet veszek be, hétfőn pedig beveszek kettőt, reggel, és este.
Mert csak kedden tudok menni dokihoz, hogy írjon ki. ( Suliba kell lennem, és hétfőn délelőtt rendel, tehát nem tudok menni)
Ez nem baj, hogy most 2-3 napig kicsit rendszertelenül veszem be? Vagy még azt tudom csinálni, hogy ma beveszem normálisan este is, holnap is reggel, és este, de akkor hétfőn nem tudok bevenni egyet sem. :( De még mindig eléggé beteg vagyok, és azt olvastam, hogy amíg tart a betegség nem szabad abbahagyni az antibiotikum szedését.
Szerintetek?
A válaszokat előre köszönöm!
16/L
egy dobozzal, abba volt 10 db. akkor ma is beveszem este, meg holnap is reggel és este is.
Köszönöm a válaszokat.
Az antibiotikum működésének a lényege az, hogy gátolja a testedben levő baktériumok szaporodását. Azért fontos betartani pontosan az antibiotikumkúrát, mert előírás szerint addig tart, amíg a benned levő káros bektériumok elpusztulnak. Ha kevesebb napig szeded, akkor hiába gátoltad pár napig a szaporodásukat, amint leállsz újra osztódnak és az új, fiatal baktériumok túl fogják élni a kúra hivatalos befejezési időpontját, ráadásul meg van az esélye annak is, hogy mivel a "szüleik" találkoztak az általad szedett antibiotikummal az utódokra már hatástalan lesz.
Szóval mindenképp próbáld megoldani, hogy az előírás szerint szedd be a cuccot és ne fogyj ki belőle a kúra végeztéig, de ha mindenképp választani kell, hogy 1 napig egyáltalán ne szedj vagy 2 napig csökkentett adagot szedj, akkor inkább az utóbbit válaszd, mert lehet, hogy az is elég lesz a szaporodás gátlására, viszont ha 1 npig egyáltalán nem szedsz, akkor biztos, hogy értelmetlen volt az egész.
köszönöm a válaszokat!
Rendben akkor majd ma elmegyek az ügyeletre, ha mást nemis, akkor megkérdezni hogy mit kéne csinálnom.
Voltam. :)
Azt mondta a doki, hogy ezt ami még van szedjem be. Mert nincsen lázam, meg hogy jobban vagyok. És hogy ez egy ilyen 5 napos kúra, és addig kell szedni.
Azért majd hívjam fel hétfőn a háziorvosom? Jaj, az az igazság, hogy még sosem szedtem antibiotikumot, mert allergiás vagyok a penicilinre, és mindig kerültem az antibiotikumokat. :)) Na meg félek hogy valami rezidens baktérium alakul ki, vagy valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!