Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szerintetek mennyire igaz ez...

Szerintetek mennyire igaz ez a cikk?

Figyelt kérdés

Arról szól h a levegő rákkeltő hatású. Most be kellene paráznom h megfogok halni vagy mi?

[link]

2013. okt. 25. 20:42
 1/6 anonim ***** válasza:

Van egy nagy hírem: meg fogsz halni.

És nem a levegőnek van rákkeltő hatása hanem a benne vegyülő rákkeltő anyagoknak, amik pl városokban halmozottan vannak jelen.

Nekem anno az egyetemen az anatómia tanár mondta, hogy egy dohányosnak a tüdejét nem lehet megkülönböztetni egy Budapesten élő tüdejével. És ennek jópár éve.

Szóval a hír nem újdonság.

2013. okt. 25. 20:46
 2/6 A kérdező kommentje:
xd köszönöm szépen. Am megnéztem és MO-n nem annyira nagy a légszennyezettség.
2013. okt. 25. 20:50
 3/6 anonim ***** válasza:
Ezt eddig is lehetett tudni, és az igaz, hogy a szennyezett levegőn élés megnöveli elsősorban a légzőszervi rákok kockázatát. Az meg hogy Magyarországon milyen a légszennyezettség, így marhaság, semmitmondó. Attól függ, hol élsz: vidéken egy félreeső faluban, erdőszélen, forgalmas környéken, Budapesten vagy más nagyobb városban stb. Ha szennyezettebb levegőjű helyen élsz, az egy kockázati tényező, de ennél sokkal nagyobb a dohányzás.
2013. okt. 25. 20:56
 4/6 A kérdező kommentje:
Budapesten élek, nem dohányzom
2013. okt. 25. 21:04
 5/6 anonim ***** válasza:

Ez nem újdonság szerintem. A legnagyobb bajt magunknak okozzuk a környezetszennyezéssel.

A legnagyobb igazság: a Föld rákbetegsége maga az ember... kizsákmányoljuk, elpusztítjuk, mérgezzük - általa magunkat is. Nem véletlenül nő a rákbetegek száma...

2013. okt. 25. 21:53
 6/6 Napsugar11 ***** válasza:

Igen, rákkeltő a levegő, az étel, amit megveszünk, és a víz, amit megiszunk. Nézd meg, hogy meddig éltek az emberek régebben, miben haltak meg, és mi a helyzet most. Pedig az orvostudomány rengeteget fejlődött, és mégis...

Ha belegondolsz, másodpercenként 300 ezer sejtünk osztódik. Minden sejtünket minden pillanatban 100 ezer szabadgyök támadás ér. Régebben nem volt mobiltelefon, mikrohullámú sütő, TV, számítógép, és sorolhatnám. A gyümölcsök, zöldségek normál mennyiségű vitamint tartalmaztak, ami mára drasztikusan lecsökkent.

Szóval ma, ha valaki sokáig szeretne egészségben élni, tennie kell önmagáért, ha tetszik, ha nem. Sosem voltam étrend-kiegészítő és gyógyszerpárti, de kezdek rájönni, hogy aktívan tennünk kell magunkért. Én megtaláltam, ami megvéd, te is keresd meg azt, amire úgy érzed, neked van szükséged...

2013. okt. 27. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!