Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogy lehet a lázat levinni?

Hogy lehet a lázat levinni?

Figyelt kérdés
2009. nov. 12. 21:09
 1/4 anonim ***** válasza:

lázcsillapító,hűtőfürdő és borogatás segíteni fog:)

Tavaly íg kúráltam ki a 4

2009. nov. 12. 21:16
 2/4 anonim ***** válasza:
szal tavaly így kúráltam ki a 40 fokos lázam:)
2009. nov. 12. 21:17
 3/4 anonim ***** válasza:

Rengeteg lázcsilapító érhető el, a legjobban sokan azt tartják, ha egyszerre veszel be egy rubophent és egy algopyrint, a kettő hatása erősíti egymást. Ez tényleg durván leviszi a lázat, szóval ezt csak akkor,h a tényleg nagyon magas, akkor akármelyik lázcsillapítóval lehet próbálkozni.

Ha nagyon magas a láz, akkor hűtőfürdőt kell venni, ami azt jelenti, hogy be kell ülni egy kád hűvös (nem hideg!!!) vízbe.

Ha ez se segít, akkor az orvos ad injekciót rá.

2009. nov. 12. 21:18
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

- Tusolással, ha nem túl magas a láz, ha túl magas lenne, akkor sokkot kaphat. Először enyhe langyos vizzel kell kezdeni, és egyre jobban hűteni a testet, addig, mig libabőrös nem lesz. Akkor jól átdörzsölni száraz törölközővel, és lefektetni.

- Alkohollal, átdörzsölni a testet mindenfelé, utána jól betakarni.

- Hideg borogatással, kisebb törölközőket be kell nedvesiteni, és betekerni a nyakat a mellkassal, a csuklókat, és a bokákat. Nem szabad alkalmazni, ha valakinek tüdőgyulladása van!

- Nagymama módszerrel, konyharuhákat be kell kenni hideg sertészsirral, vagy tejföllel, és betekerni ugyanúgy mint a hideg borogatásnál. Nem tudom rá a magyarázatot, de nagyon jól húzza a lázat.

Mindez mellett persze lázcsillapitót kell adni a betegnek, és ha nem csökkenne a láza fél órán belül, orvoshoz kell fordulni.

Remélem segitettem!

2009. nov. 12. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!