Ugye, nem kaptam gyilkos galóca-mérgezést? Nagyon aggódom.
Figyelt kérdés
Ma, délelőtt 11 óra körül, kiránduláson valaki megkínált tenyerében tartott kis sós perecekkel, de nagyjából 15-20 perccel előtte leszakított egy gyilkos galócát, és egy ideig a kezében tartotta. Hallottam, hogy gyakran 2 nap is kell, hogy mutatkozzanak a tünetek, és nincs rá gyógyír. A Wikipédia szerint kb. 30 gramm elegendő a halálhoz. Ugye, nem lesz bajom, ha tegyük fel, hogy ráment a mérgező leve a tenyerére? :((2013. okt. 13. 21:44
1/19 A kérdező kommentje:
Nagyon remélem, hogy csak túlaggódom az egészet!
2013. okt. 13. 21:50
3/19 anonim válasza:
Ilyenkor inkább egy dokihoz menj el aki ért hozzá és ha szükséges még el tud küldeni egy gyomormosásra. Ha meg csak túlaggódtad akkor legalább megnyugtat
4/19 anonim válasza:
Azért 30 grammot nem fogsz ilyen rákenődött a tenyerére módszerrel elfogyasztani. Ha maradt is rajta, sokkal kevesebb volt. Esetleg vegyél a boltban normális gombát és mérj ki belőle 30 grammot (ha van pontos mérlegetek), látni fogod, hogy az milyen sok, és hogy nyilván nem ettél meg belőle annyit.
5/19 A kérdező kommentje:
21:53
Azt is hallottam, hogy néha elég egy kis lemezkéje is a halálhoz. A Wikipédia mást ír..., remélem, a Wikipédiának van igaza.
2013. okt. 13. 21:56
6/19 A kérdező kommentje:
Volt olyan eset is, hogy egy egész vödör gomba közé egy kis gyilkos galóca-lemezke bekerült, és az is talán halálos mérgezést okozott. :(
Nagyon reménykedem benne, hogy minden rendben van...
Orvoshoz már túl késő lenne elmenni 10-11 óra elteltével, úgy gondolom.
2013. okt. 13. 22:09
7/19 A kérdező kommentje:
De hát a remény hal meg utoljára...
2013. okt. 13. 22:10
8/19 anonim válasza:
Nem kaptál, nyugi. Én gombászás közben egyszer leszedtem egy gyilkos galócát, hogy alaposan megnézzem, közben meg mogyorót ettem a zsebemből. Mondanom se kell, a gombát tördeltem is közben, mégse lett semmi bajom.
9/19 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszod! :)
Ez esetben, nem lesz semmi bajom. :)
2013. okt. 13. 23:25
10/19 anonim válasza:
Orvoshoz menni nem késő, kivéve ha már meghaltál.
Ha nagyon aggódsz menj el, lehet hülyének fognak nézni, de kit érdekel. :)
Szerintem sem lett egyébként bajod tőle, de nem értek hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!