Okozhat-e kimerültség ittassághoz hasonló tüneteket?
Tudom, elég hülyén hangzik, de hadd magyarázzam meg:
Édesanyámnál az elmúlt évben többször is előfordult, hogy ittassághoz hasonló tüneteket produkál. Lassan beszél, többször elismétel dolgokat, szédeleg. Ez többnyire napközben, esténként fordult elő. A tünetek néhány óra alvás után rendszeresen megszűnnek. Ha rákérdezek akkor mindig azt mondja, hogy kimerült. Nem tudom eldönteni, hogy tényleg kimerült-e, titokban iszik vagy valami betegség állhat a háttérben...
Ivás mellett szól:
- Az elmúlt pár évben mi is készítünk pálinkát otthoni használatra a gyümölcsösünk terméséből.
- Nem tudom ellenőrizni minden percben, így előfordulhat, hogy legurít napközben egy-egy pohárral.
- Amikor tudtam, hogy tényleg ivott, akkor nagyon hasonlóak voltak a tünetei.
Ami ellene szól:
- Egyáltalán nem jellemző rá az ivás és nem szokott nekem hazudni, így elhiszem, ha azt mondja hogy nem ivott (legalábbis szeretném).
- Esetenként megesik vele, ha lefárasztja magát, hogy lassul a beszéde. Akkor is, ha konkrétan tudom, hogy nem ivott. Illetve ha valami esemény van és látom, hogy iszik valamit ezek a tünetek csak ritkán jelentkeznek (bár pálinkát ritkán iszik ilyenkor).
Nem tudom mi tévő legyek. Orvoshoz nem akar menni így kivizsgáltatni nem tudom. A pálinka menyiségét sem tudom ellenőrizni(egyébként 60 éves hölgyről van szó)...
Szerintem az alkohol szagát elég nehéz elrejteni, nem kellene feltétlenül szonda ehhez. Nincs ilyenkor alkoholszaga?
Egyébként én szívbeteg vagyok, borzalmasan érzem magam, ha nem pihentem ki magam. Vendéglátásban dolgoztam és minél tovább voltunk bent éjszaka a vendégek miatt, én annál jobban úgy éreztem magam, mint aki részeg. Ver a szívem, rosszul látok, csúsznak a képkockák, szinte pontosan úgy, mint amikor részeg vagyok. Szóval a tapasztalatom alapján a kimerültség ittassághoz hasonló tüneteket okozhat. De ilyenkor sosincs alkoholszagom.. Egyébként miért nem jelölöd meg mondjuk az üvegek oldalán egy alkoholos filccel, hogy éppen mennyi van az üvegben. Ha több üveg van, akkor több üvegen. Csak egy pici pöttyöt teszel oda, más észre se veszi. Aztán ha lejjebb van a folyadék az üvegben a pontnál, akkor valaki dézsmálja.
Van amikor előfordult és érezte az alkoholszagot de csak foszlányosan, de többször volt hogy semmi szagot nem éreztem.
Az üvegeket sajnos nem tudom megjelölni. Egyrészt mert apám rendszeresen iszik "étvágygerjesztőnek" (rajta egyébként nem látszik), másrészt azért, mert nem tudom pontosan hol és mennyi alkohol van otthon.
De mindenesetre akkor előfordulhat ilyen eset kimerültségtől is. Vérnyomását szoktam mérni, ilyenkor gyakran alacsonyabb a pulzusa/vérnyomása a megszokottnál, de van, hogy semmi ilyesmit nem tapasztalok.
A legfurább, hogy pár óra alvás is elég ahhoz, hogy elmúljon...
(Köszönöm válaszod)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!