Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A jógának milyen előnyei és...

A jógának milyen előnyei és milyen hátrányai vannak?

Figyelt kérdés

hátrány pl. a vívásnál a porckopás, ilyesmire gondolok, de ha bármi más hátránya is van, az is érdekel.

17L

2013. okt. 10. 21:58
 1/4 anonim ***** válasza:
A jóga egy életstílus, életvitel. Aki igazán jógázik, az teljesen másképp él. Nem olyan, mint a sport, napi 1-2, vagy több óra, azután pihenés. Agyilag teljesen át kell állni, fizikai élettani hatását, csak pozitívat ismerek.
2013. okt. 10. 22:05
 2/4 anonim ***** válasza:

elonyei? rengeteg

hatranya? kb zero

www.google.com/#q=joga+hatasa

2013. okt. 10. 22:45
 3/4 Vörösnefelejcs ***** válasza:

Szerintem lehet hátránya a jógának, ha ész nélkül csinálják. Ha csoportban vagy, voltam már olyan tanárral, aki tett arra, hogy elmagyarázza a helyes tartást, vagy nem szólt rá arra, akinek láthatóan megerőltető volt egy-egy póz és már remegett a lába, vagy éppen ketté akarta szakítani magát. Nagyon fontos megjegyezni, hogy nem úgy kell csinálni egy pózt, ahogy látod, hanem amennyire neked sikerül. Enélkül le lehet sérülni.

Egy jó tanárral ilyesmi nem történik.

Ha egyedül csinálod otthon, vagy videóra, ugyanez érvényes. Ami nem megy, nem erőltetjük.

Ha ezt betartják, a jógának még mindig vannak bizonyos betegségekre vagy állapotokra (láz vagy a menses erős napjai idejére például) ellenjavallott pózai. Vagy például az egyes jógaágak nem mind használják az összes pózt: a kundalini jóga kifejezetten kerüli a fejre állós pózokat, sosincs súly a fejen.

2013. okt. 11. 15:57
 4/4 Vörösnefelejcs ***** válasza:
Bocs, elfelejtettem. Nekem azt ismételték, hogy az izom 10 %-ot nyúlik, aztán szakad. Ezt nem szoktam elfelejteni. :)
2013. okt. 11. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!