Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lehet hogy cukorbeteg vagyok?

Lehet hogy cukorbeteg vagyok?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok, 170 cm és 48 kg. Fél éve 10 kg-mal több voltam, akkor, tudom hülyeség volt, de elkezdtem picit fogyózni, tényleg nemsok mindent változtattam az étrendemen, csak kevesebbet nassoltam, és lement mostanra 10 kg. Mostanában meg már egész nap eszek, annyira hogy fáj a hasam, és egy dekát sem hízok. A másik, meg hogy mostanában észrevettem, hogy keveset iszom, mégis sokszor kell wc-re mennem. De szomjúságérzetem nincs, pedig azt olvastam az is egy tünet. Viszont néha nagyon nemkívánom az édes dolgokat, túl édesnek gondolom őket, néha meg tömöm magamba úgy hogy nemtudom abbahagyni se :S És van néhány száraz folt a bőrömön, főleg a karomon, amik régóta ottvannak, de néha kijön az arcomon, lábamon is. Még soha nem mérték a vércukorszintem. El kéne kezdenem aggódni? Szóljak a szüleimnek vagy felesleges?
2009. nov. 9. 19:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Jó lenne,ha megméretnéd.Az sosem árt.De a cukorbetegség tünete a sok ivás.3-5 liter naponta,és mégis szájszárazság.A foltok ekcémás tünet lehet,azt bőrgyógyásznak kéne megmutatni.

Nem vagy túlzottan ideges???

2009. nov. 9. 19:34
 2/12 anonim ***** válasza:
Én elmennék dokihoz,ez nagyon annak tűnik.
2009. nov. 9. 19:35
 3/12 anonim ***** válasza:

szólj a szüleidnek.kérjetek beutalót a gyerekorvostól egy vérvételre hogy megnyugodjatok,főleg ha a felmenőid közt előfordult már hasonló probléma.én is hasonló cipőben jártam fogyóztam aztán hol lement hol felment a vércukorszintem,apukám és nagyapám is cukros úgyhogy nekem is vigyázni kell.

remélem veled minden rendben lesz:)

2009. nov. 9. 19:38
 4/12 anonim ***** válasza:
Ha orvos lát az sosem baj,de a cukorbetegség tünete pont az elhízás és a sok ivás ellenére jelentkező szájszárazság
2009. nov. 9. 19:40
 5/12 anonim ***** válasza:
Ezer oka lehet, pl. a pajzsmirigy túlműködés következményeként is csökken a súly a normális mennyiségű étkezés ellenére.. Jobb, ha orvossal beszéltek.
2009. nov. 9. 19:41
 6/12 anonim válasza:
Szerintem menj orvoshozu.
2009. nov. 9. 19:41
 7/12 anonim válasza:

19:41-es vagyok, "orvoshozU"

"u" nem kell

2009. nov. 9. 19:43
 8/12 A kérdező kommentje:
nemtudom, lehet hogy csak túlreagálom :/ De így olvasgatom a neten a tüneteket, és olyat is találtam, hogy hirtelen vizelési kényszer, és az is igaz rám. Egyik pillanatban nemkell, aztán hirtelen nagyon. Meg olyat is olvastam, hogy nem szűnő éhségérzet. Hogyha nem hagyom abba az evést, sőt eszem még ha már teljesen tele vagyok akkor az annak számít? :S
2009. nov. 9. 19:43
 9/12 anonim ***** válasza:
először is hagyd abba az aggódást. hülye fogyókúrába kezdtél és megborult a szervezeted egyensúlya elég rendesen. étkezz normálisan, ne koplalj és falj felváltva. elmehetsz dokihoz, ha gondolod, de szerintem nem vagy cukorbeteg.
2009. nov. 9. 19:48
 10/12 A kérdező kommentje:
de tényleg nem fogyóztam annyira szerintem. és azt is csak pár hétig, utána inkább egészségesen próbáltam étkezni, hogy fehér hejett barna kenyér meg ilyenek
2009. nov. 9. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!