Mi lehet ez? Pánikroham? Miért van az, hogy mióta Akeem Adamsről olvasom a rossz híreket (infarktusa volt, gépek tartják életben), azóta én is úgy érzem, hogy valami nem stimmel a szívem környékén. (Többi lent. )
Megpróbálom összeszedni a gondolataimat, most nemrég elkezdtem kicsit remegni,fázom, hideg a kezem és a szívem is hevesen ver tegnap este óta...
Kb. tíz éve volt egy hasonló eset, amikor még kisgyerek voltam: nagymamámmal (nyugodjék békében) volt valami, úgy emlékszem nehezen vette a levegőt, aztán aznap este én is úgy éreztem, hogy megfulladok. Akkor kórházba mentünk, ahol elmondták, hogy nincs semmi rendellenes, viszont elküldtek pszichológushoz, ahova mentem is de egy alkalom elég volt, mert attól a pszichológustól csak még rosszabbul lettem, mert zavart, hogy olyan furán néz... :) Akkor ő kórházba akart utalni, de nem mentem. Három nap alatt kétszer tört rám ilyen roham, utána napokig zsibbadtnak éreztem a végtagjaim (ezt most is kezdem érezni), aztán lassan elmúlt.
Most, kb. 10 év elteltével tegnap este ismét rémtört hasonló roham, csak most főleg a vállamat érzem, vagyis a szív környékét, olyan fura nyomásérzés. Illetve lehet, hogy érdekesen hangzik, de mostanában sokszor ittam tömény kakaót, és először mindig a gyomromat érzem, hogy fura, csak utána a szív környékét. Hánytam is este, és miután ürítettem, utána egy ideig jobban éreztem magam, bár a heves szívdobogás megmaradt.
Egyébként este elindultam kivizsgálásra, de ebből az lett, hogy órák hosszat csak sétáltam az utcán és nem mentem be, végül hazajöttem, pár órát aludtam, de még mindig fura és nagyon dobog továbbra is. :(
Lehet, hogy ez a roham azért van, mert nagyon aggódok Adamsért, és felgyülemlett bennem a sok stressz...?
Köszönöm, hogy elolvastad. Remélem, érthetően fogalmaztam.
23 éves srác.
Szia :) -igen-ez valószínű, hogy kezdődő ánikroham, de egyébként,amit érzel ilyenkor,mikor valakiről rossz hírt közölnek és Te is átéled,akkor ez teljesen "normális" emberi reakció...-de Te érzékenyebb vagy az átlagnál.
Én azt gondolom,el kellene menned mégis csak psichologushoz, mert az egyik ismerősömnek is pánikbetegsége van, és ő nem kezeltette magát és az ő történetének eléggé csúnya vége lett...-jobb félni,mint megijedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!