Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Drogfüggő a barátom, mit tegyek?

Drogfüggő a barátom, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Már régebben is voltak problémái, használt mindenféle szert, nagyon keményeket, de sikerült kimásznia a gödörből, de csak 1-2 évig tartott a tiszta időszak, visszaesett és mostanra már ott tart, hogy kicsit sem beszámítható, alig alszik, eszik...idegileg teljesen összeomlott. Képzeleg mindenféle szörnyű dolgokat, egyre agresszívabb és úgy érzem, ha így folytatja pár hónap és meghal. Én nem vagyok régi, közeli barátja, azok az emberek elhagyták, vagy csak elfogyott a türelmük, amit meg is értek, hiszen ijesztő és agresszív lett. Mit tegyek? Elvonóra nem tudom beküldeni, még akkor sem hallgat rám, ha könyörgök neki, hogy legalább egy zsömlét egyen.... Bárki aki kicsit is tud, segítsen :( (Még annyit szeretnék leírni, hogy olyan emberről van szó, akit sokan szeretnek ebben az országban, mégis azt látom, érzem, hogy senki sincs mellette) Bármilyen megoldást várok!

2013. szept. 26. 18:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha o maga nem latja be, hogy segitsegre van szuksege (elvono, pszichologus, stb), akkor nem lehet mit tenni.
2013. szept. 26. 18:08
 2/7 A kérdező kommentje:
Magyarul: tehetetlenül végignézni ahogy megőrül és megöli magát?
2013. szept. 26. 18:10
 3/7 anonim válasza:
81%
nem tudom a helyes megoldást.de ha a sziveden viseled a sorsát, azon az áron is hogy megharagszik rád.nyomd fel a rendörségen,tiltott kábszer birtoklásért,és fogyasztásért.igy gondolom elviszik kényszergyógykezelésre
2013. szept. 26. 18:11
 4/7 A kérdező kommentje:
Bevallom, már ez is az eszembe jutott, de képtelen vagyok rá... még bízom benne, hogy van más út
2013. szept. 26. 18:14
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha tényleg sokszor beszéltél már vele,akkor lehet,hogy az lenne a legjobb :/
2013. szept. 26. 18:23
 6/7 A kérdező kommentje:
Hívjam fel a rendőrséget és küldjem őket a lakására? Csak a rendőrség léphet közbe? Nincs valami szervezet vagy bármi ilyen esetekre,mikor a beteg nem látja be hogy szüksége van segítségre?
2013. szept. 26. 18:27
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia!Sajnálom,hogy ilyen súlyos a helyzet,de azért ne keseredj el.Szerintem ne a rendőrséghez fordulj,mert az csak rontana a helyzeten.Ma már léteznek nagyon jó leszoktató módszerek,amivel a fiatalok egészséges életet élhetnek.Úgy látom a leírásodból,hogy a barátod nagyon rossz lelkiállapotba került,szerintem próbáld megtudni,hogy mi készíthette ki ennyire.Általában azok kezdenek el drogozni,akiket nagyon erős lelki megterhelés ért.Ez lehet önbizalomhiány,otthoni gondok,önértékelési zavarok.Szerintem próbálj vele beszélni,és kedvesen elmondani neki,hogy Te nem haragszol rá,és mindenben mellette fogsz állni.Pszichológus tudna segíteni.Nyugodj meg,ha beszélsz vele,akkor meglátod jobban lesz.Sok szerencsét!!Most miújság,
2014. jan. 2. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!