Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Csak én gondolom így vagy te is?

Csak én gondolom így vagy te is?

Figyelt kérdés

Tehát arról van szó, hogy ha olyan fontos lenne a H1N1 elleni védőoltás, akkor ingyenes lenne és az állam kötelezővé tenné.

De mivel pénzért adják, úgy gondolom, hogy valaki ebből jól meggazdagszik.

2009. nov. 6. 18:37
 1/8 anonim ***** válasza:
53%
Akkor minden gyógyszert, ami akár életet menthet ingyenessé kéne tenni. Egyébként ez nemcsak a H1N1-re vonatkoztathatnánk, hanem az összes védőoltásra, amikről nem is tudunk. Szóval én nem gondolom, hogy összeesküvés-elmélet van a háttérben. :)
2009. nov. 6. 18:41
 2/8 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólóval!
2009. nov. 6. 19:05
 3/8 anonim ***** válasza:

Eddig még egyetlen influenza elleni védőoltást sem tettek ilyen széles körben ingyenessé.

Ettől függetlenül nyilván pénzt hoz a gyártónak, ha minél több fogy, mint minden gyógyszer, oltóanyag és gyógyhatású készítmény is ugyanígy.

2009. nov. 6. 19:43
 4/8 A kérdező kommentje:

Szerintem más gyógyszert vagy egyebet nem is kéne ingyenessé tenni.

Például előfordul, hogy valakinek magas a vérnyomása. A vérnyomásos betegség nem fordul elő minden embernél, míg a H1N1-et bárki elkaphatja.

Szóval még vérnyomásos problámai minden 4. magyar embernek van, addig ezt a vírust az összes ember elkaphatja.

És ezen az oldalon olvastam, hogy a van olyan ember, aki nem tudja megfizetni a védőoltást.

2009. nov. 7. 00:11
 5/8 anonim ***** válasza:

Ugyanígy nagyon sok olyan - főként idős - ember van, aki a magas vérnyomás, ér- és ízületi és még ki tudja hányféle gyógyszerét nem tudná megfizetni, ha nem lenne rá támogatás. Influenza járvány 1 évben mondjuk 2szer van, ezek az emberek viszont egész évben betegek. Influenza oltást - ha akarod - 1x fizeted ki egy évben, a krónikus betegek minden hónapban fizetnek a gyógyszereikért.

Annyi indokolatlan és teljesen felesleges marhaságra költenek az emberek nap mint nap (cigi, mozi, gyorsétterem, mirelit készételek, műköröm, szolárium, ruhák, soroljam?), csak az egyikről, egyetlen egyszer elég lemondani és már van is pénz a vágyott oltásra.

Én gyesen vagyok (tartós beteg a gyerkőc), férjem tavasz óta munkanélküli. Gondolhatod, nincs mirelit, ruhák, szerencsére műköröm, szoli sose volt, legalább nem hiányzik. A mozit, színházat évek óta csak hírből ismerjük. A gyerek ingyen megkapja az oltást az iskolában, mi pedig úgy döntöttünk, hogy a 2 oltásunk + beadás árából (összesen majd'd 8ezer, úgysem lenne könnyű egyszerre kifizetni) inkább mindnyájunknak vitaminokat, gyümölcsöket veszünk.

2009. nov. 7. 07:46
 6/8 A kérdező kommentje:

Ha van TB-d (és minden bizonnyal van, mert ha nem lenne, akkor nem tudnál oltóanyagot venni), akkor nem kérthetnek pénzt az oltás beadásáért.

Az oltóanyag pedig 1500-2000 Ft között van.

Szóval a legrosszabb esetben is a párod és a te oltásod 4000 Ft-ba fog kerülni.

Általános iskolásoknak pedig ingyenes.

2009. nov. 7. 23:03
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia! Én is pont ezt írtam: a gyerek megkapja ingyen az iskolában.

Nálunk, a felnőttrendelőben valóban 2ezret kérnek az oltás beadásáért és ahogy a hírekben, és a neten is láttam, nem egyedi az eset. Hidd el, ha úgy ítélnénk meg, hogy nekünk is kell az oltás, kifizetnénk valahogy. Mi döntöttünk úgy, hogy ebből a pénzből inkább friss gyümölcsre, zöldségre költünk.

Éppen arra akartam rámutatni, hogy sokat sírnak, milyen drága az oltás, pedig azt évente csak egyszer kell beadatni (ha szükségesnek látod!), miközben szinte nap mint nap felesleges marhaságokra zokszó nélkül adják ki ugyanezeket az összegeket.

2009. nov. 8. 08:20
 8/8 anonim ***** válasza:
anya barátnője is mondta mert van egy boncoló ismerőse és kérdezte a h1n1 oltást és azt mondta h a vakcinát már rég kitalálták és ha olyan fontos lenne kötelező lenne az oltás
2009. nov. 8. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!