Mi ilyenkor a teendő? Részletek lent!
Nem kell bekötni, ha nincsen nyílt seb.Ez természetes, hogy belilul a körme, be is fog feketedni alatta, ha szerencsétlenül találta el még le is eshet, de majd nő másik helyette, nyugi :).
A duzzanatra esetleg jeget tudsz tenni.Ennyi, szerintem az orvos sem fog mást ajánlani, ha nincsen eltörve.
Én nem mennék vele kórházba, nagypapámnak egy rántással leszedték a körmét. Erős ember volt, de azt mondta abban a pillanatban könnybe lábadt a szeme és azt hitte összecsinálja magát.
Párom egy vas széket ejtett az ujjára ami élével landolt a nagylábujj körmén. Aznap végig "lihegett" és hebegett habogott össze vissza, nagyon rosszul nézett ki, szenvedett szegény rendesen, alig bírt ráállni, félberepedt a körme is. Felpolcoltuk, tettem egy zacsiba jeget, és azt ráfásliztam az ujjára, bevett egy fájdalom csillapítót is. Aznap már wc-re se nagyon ment ki, de másnapra egész jól volt, elvégezte a napi teendőit. Kb két hónapja az esetnek, most már csak egy negyed körme van fent, de az is úgy néz ki hamarosan leszakad, mellette már nő az új.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!