Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy nem érzem...

Miért van az, hogy nem érzem magam olyan súlyosnak, mint amit a mérleg mutat?

Figyelt kérdés

77kg és 163cm magas vagyok és 20 éves. Mindig is nagy teherbíró képességem volt, sportoltam, ezért az izomzatom is elég fejlett. Valószínűleg a genetika is közrejátszik ebben. De 10-15 kiló plusz súlyt nem érzékelek magamon.

Lehetséges, hogy a csontozatom is erősebb, mint másoknak?

2013. szept. 17. 11:57
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem is erős csontozatú vagy.
2013. szept. 17. 12:01
 2/6 anonim ***** válasza:

Az erős csontozatú kifejezést a kövérek találták ki:D

A test tömegét legkevésbé a csontozat határozza meg.

Lehet tömörebb az izomzatod, sűrűbbek az izomrostok, több vizet kötöttek meg, és azért ennyi a tömeged, kép nélkül ezt lehetetlen megmondani.

2013. szept. 17. 12:08
 3/6 anonim ***** válasza:
Az izom nehezebb mint a zsír. Azaz egy 163 cm-es 60 kg-os ember lehet kövérebb egy ugyanekkora 77 kg-os embernél. Nekem is van barátnőm akivel egy súlyban és magasságban vagyunk, ő mégis piszkavasnak tűnik mellettem, mert ő szálkás-izmos, míg én nem vagyok sportos. Szerintem te látod magadon, hogy ez a kg tömeg izomból vagy husiból van. :)
2013. szept. 17. 12:18
 4/6 anonim ***** válasza:

Az izom nehezebb, mint a zsír, ez lehet az érzett különbség (egyik) oka.

A genetika hajlamot adhat esetleg, de ennyi, azon múlik az elhízás (vagy izmosodás is), hogy bevitt kalóriák (és tápanyagok) száma az anyagcseréhez képest mennyi - tehát mozgással és/vagy kiszámolt étkezéssel bárki lefogyhat, vagy bárki elhízhat (nem könnyű betartani egyiket sem, oké, de matematikailag attól még egy nyomon követhető, kiszámolható folyamat). Annyit szab meg a genetika, hogy hol tárol jobban zsírt a szervezeted (ez adja a "formákat" is), de nem azt, hogy mennyit.

Az "erős csontozat" nem létezik, a testtömegnek csak kis hányadát teszi ki a csontváz (8-10 kiló közötti átlagosan egy felnőtt csontváza).

Még ha vastagok is a csontjaid és extrán magas is a csontsűrűséged (nagyobb darab embereknek nagyobb amúgy, soványaknak vagy csontritkulásosoknak alacsonyabb), akkor sem nehezebb a csontvázad ennyivel.

2013. szept. 17. 12:19
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2013. szept. 17. 12:23
 6/6 anonim ***** válasza:

Attól is függ, mit sportoltál és az mennyi izmot eredményezett.

Egy 170 cm magas testépítő átlagos tömege 80 kg körül van és akkor még viszonylag szálkás 12-15% körüli testzsírral.

2013. szept. 17. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!