Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szerintetek fogok még érezni...

Szerintetek fogok még érezni valamit?

Figyelt kérdés
Volt egy súlyos fejsérülésem és a műtét után ami már 6 hónapja volt nem érzek semmit.Se azt, hogy hozzámérnek vagy hogy fáj a fogam. F/18
2009. nov. 4. 02:41
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
mit mondanak a szakemberek, orvosok?
2009. nov. 4. 02:48
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
nem lehetetlen, hogy tönkrementek bizonyos idegi kapcsolatok a szervezetedben, illetve az agyadban. az agy akár két év múlva is képes regenerálni az összeköttetéseket. ha nem érzel fájdalmat a tested egyes részein, azt rendszeresen nézd át, fogorvossal a fogaidat, nehogy valami fel nem fedezett góc bajt okozzon valamit.
2009. nov. 4. 05:40
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szegény, remélem már teljesen jól vagy és ez az egyetlen gond, ami visszamaradt a sérülésből!

Ahogy az előttem szólók írták, 1.) az orvosokat kellene megkérdeznek, mert ők tudják, hol, milyen idegpályák sérültek/hettek illetve mennyire.

2.)a szervezetünk (nemcsak az agyunk) elképesztő gyógyulásokra képes! Tiniként sportsérülés miatt műtötték a lábamat, közben megsérült egy ideg. Kb.2-3 évbe telt, mire újra éreztem azon a területen, addig csak kellemetlen zsibbadt bizsergésként éreztem, ha ott hozzáért valami/ki a lábamhoz.

Az érzéketlen területeket tényleg rendszeresen ellenőrizd/ellenőriztesd és kérdezd meg az orvosoktól, milyen esélyeid vannak a gyógyulásra, illetve lehetőségek a gyorsításra.

2009. nov. 4. 06:46
 4/8 A kérdező kommentje:
Az orvosok sem tudják hogy mitől lehet. Eleinte azt mondták hogy 1-2 nap és ujra érzek, és semmi... :S
2009. nov. 4. 13:45
 5/8 A kérdező kommentje:

Mai vizsgálat szerint már soha nem fogok semmit érezni.

Szerintetek lehet így élni? Szerintem párom se lesz soha mert kinek kell olyan aki nem érez semmit(még a csókot sem)

2009. nov. 18. 19:41
 6/8 anonim ***** válasza:

Te csak azt hiszed, h semmit sem érzel, nyilván ha írni olvasni tudsz akkor nincs nagy gond, csak részleges a károsodás, ami maradandóságát illetően remélhetőleg javul.

Rehab. szakorvost, és neurológust keress fel, mert egyrészt agyi értágítók másrészt protektorok, harmadrészt fizioterápia segít.

2009. nov. 18. 19:52
 7/8 anonim ***** válasza:

11.04/06:46 vagyok. Ne add fel! Az érzéketlen részeket folyamatosan ingereld különféle módokon, pl. simogasd, finoman csípkedd, masszírozd, érjék kféle hőmérsékleti ingerek (hideg, meleg) is. Meglátod, ha huzamosabb ideig napi (többszöri) rendzserességgel ilyen ingereket kap a terület, ha nagyon lassan is, de javulgatni fog. Sajnos, ha az orvosok azt mondták, hogy ott visszafordíthatatlan az idegi sérülés, akkor tökéletesen sosem fogsz érezni, de részlegesen, kicsit, szinte biztosan.

Beszélsz angolul? Tőlünk nyugatra (főleg az USA-ban) döbbenetes, hogy mennyivel előttünk járnak a rehabilitáció terén (IS!). A neten rengeteg cikket, linket találsz, többnyire kórház - és sokszor orvos nevével - együtt. Érdemes felvenned valamelyikkel a kapcsolatot és ha pozitivan állnak hozzá, e-mailban kiküldeni a leleteidet. Lehet, hogy ők tudnának segíteni.

Igaz, ez nem olcsó, de az egészségedért érdemes megpróbálni.

Kitartást és jobbulást kívánok!

2009. nov. 19. 07:00
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm válaszokat, én megteszek mindent!
2009. nov. 19. 07:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!