Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ma megcsípett egy darázs? SOS

Ma megcsípett egy darázs? SOS

Figyelt kérdés
Ma megcsípett egy darázs (bal kéz, gyűrűs ujj)és nem tudjuk hogy allergiás vagyok e rá..Voltam orvosnál adott rá calcium pezsgőtablettát..Most zsibbad az egész kezem valami enyhítés? Mitől zsibbad a kezem? Nem tudom hogy bele tört e mert gyorsan elkaptam a kezem..13 éves vagyok...

2013. szept. 13. 15:13
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a gyors választ..
2013. szept. 13. 15:28
 12/21 anonim ***** válasza:
0%

elég felelőtlen asszisztens volt, mit ne mondjak ...

a darázscsípés alapból is necces, de ha ilyen oedemásodási tüneteid vannak, akkor arra a Calcium annyi, mint halottnak a csók. azonnal solu-medrolt és valami erős antihisztamint kellett volna injekcióban adni ...

azért akkor sztem ünnepeld meg h ezt tekintheted második születésnapodnak, de őszintén! nem mindenki ússza ezt így meg sajnos, láttam már durva eseteket!

Viszont a jövőre nézve ezt legalább tudod magadról és nem ártana beszerezned egy kis emergency csomagocskát, mert ha legközelebb ilyen van, nem biztos h időben kiér a mentő ...

2013. szept. 13. 15:31
 13/21 anonim ***** válasza:

Jobbulást kívánunk

Esetleg ahol beleszúrt, azt ahelyet próbáld meg "kiszívni", hogy kijöjjön belőle az a nedv, amit beleeresztet az a dög- méhecske csípésnél is láttam

már, hogy úgy csinálta valaki

2013. szept. 13. 15:33
 14/21 anonim ***** válasza:

Ha nem javul menj be még egyszer az ügyeletre,

hátha valaki más van ott (pl. holnap)

2013. szept. 13. 15:34
 15/21 anonim ***** válasza:

"azonnal solu-medrolt és valami erős antihisztamint kellett volna injekcióban adni ... "

Jézusom...a kérdező valószínűleg nem allergiás a csípésre, ne csináljunk már belőle tragédiát...:D

2013. szept. 13. 15:37
 16/21 anonim ***** válasza:
1-2 napig még fájni fog és dagadt lehet, kend le ecettel és tegyél rá hideg vizes borogatást, sokkal jobb lesz tőle.
2013. szept. 13. 15:46
 17/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm..:) Már egy kicsit jobb de még zsibbad..:|
2013. szept. 13. 15:54
 18/21 A kérdező kommentje:
És tesizni lehet vele?><
2013. szept. 13. 18:20
 19/21 anonim ***** válasza:
Igen, egy vacak kis darázscsípéssel sajnos nehéz felmentést szerezni. :)
2013. szept. 13. 18:28
 20/21 anonim ***** válasza:

köszönöm a lepontozást, nem csinálnék tragédiát belőle, ha én magam nem mentem volna rengeteg hasonló esetnék rohammentővel, és sajnos olyan is volt, amikor már olyan gégevizenyője lett egy fiatal srácnak h a gégemetszés se segített, ill. olyan is amikor már teljesen mindegy volt, értelmetlen volt már bármilyen próbálkozás. egyébként igazatok van, semmi komoly ...

Én pont ezért ajánlom a hasonló embereknek h tartsa magánál a fent leírt életmentő szert, és azt se feledjük h a második csípés sokkal durvább allerg. reakciót szokott kiváltani (ellenanyagtól és fajtól függően). De látom, mindenki szakértő itt rajtam kívül, amivel csupán az a baj h akár életbe is kerülhet a hülyeség, már elnézést. De ha vki mentőzik itt még rajtam kívül, és volt sok hasonló esetnél, és így is ellentétes a tapasztalata, akkor szívesen meghallgatom!!

2013. szept. 13. 19:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!