Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha nem tudom hogy milyen...

Ha nem tudom hogy milyen vércsoportú vagyok elmehetek véradásra? Ott meg tudják állapítani? Illetve, ha nem, akkor honnan tudhatom meg milyen vércsoportú vagyok?

Figyelt kérdés
2009. nov. 3. 19:32
 1/6 anonim ***** válasza:

Persze, majd bemondásra ráírják, hogy ki milyen vércsoportú...

Naná, hogy megnézik! Nyugodtan elmehetsz.

2009. nov. 3. 19:34
 2/6 anonim ***** válasza:
Megnézik természetesen. Az előtte lévő gyors orvosi vizsgálat után egy nővér megszúrja az ujjad, amiből hemoglobint mérnek azt hiszem, és egy papírra rácsöppentve az is nyilvánvalóvá válik, milyen vércsoportod van. Mindent ráírnak egy papírra, a mért eredményeket, a vércsoportodat, amit utána a műtőben (nálunk ott rendezik) le kell adni a nővérkének, utána szúrnak.
2009. nov. 5. 19:07
 3/6 anonim ***** válasza:
Először nézik meg a vércsoportod és a hemoglobinod és csak utána küldenek orvosi vizsgálatra.
2009. nov. 6. 14:32
 4/6 anonim ***** válasza:
Nálunk fordítva van :) Amikor a doki mindent rendben talál, akkor ez az utolsó két lépés... utána már csak véradás. Legtöbb fiatalt hazaküldte duzzadt nyirokcsomók vagy piros torok miatt, még a vércsoport meghatározás előtt. :)
2009. nov. 6. 15:21
 5/6 anonim ***** válasza:

Lehetséges, hogy van ilyen 1-2 helyen, de hivatalosan előbb nézik a véredet és csak utána mész vizsgálatra.

Ebben egészen biztos vagyok, anyukám az országos vérellátó központban dolgozik és végignéztem már több városban is párszár véradást.

Ettől függetlenül lehetnek eltérések :)

2009. nov. 6. 15:43
 6/6 anonim ***** válasza:
Elképzelhető, hogy nálunk azért van fordítva, mert diák véradó napon megyek mindig. Anyu mondta, hogy őt náthásan is behívták, nálunk, diákok közül viszont senkit nem engedtek akár csak olyan panasszal sem vért adni, hogy kicsit fáj a feje aznap. Illetve sokan friss tetoválással vagy piercinggel csak azért jönnek el, hogy lóghassanak suliból. Elképzelhetőnek tartom, hogy ezért fordították meg, ne pazarolják a tesztcsíkokat, hanem egyből kiszűrjék, aki alkalmatlan :)
2009. nov. 6. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!