Nagyon nehezen tudom lenyelni a gyogyszereket. Valami tanacs?
Nekem is gondjaim voltak a gyógyszerekkel sokáig.
Ha összetörhető (olyan, mint az Algopyrin) akkor törd kis darabokba, vágj ketté egy kis nápolyit, és tett a két darabka közé a gyógyszertöredékeket.)
Ha nem lehet összetörni, nem sok mindent tudsz tenni, teljesen jól csinálod, másnak is innia kell a gyógyszerek után, hidd el.
Én személy szerint gyógyszerészként mindig rosszul vagyok tőle, ha meghallom, hogy a betegek tördelgetik a gyógyszereiket, szóval a másodikkal értek egyet, szerintem magától senki ne tördelgessen semmit. Főleg hogy gondolom valamilyen porcképzőt írtak fel a kérdezőnek, amin egytől egyig filbevonat van.
Egyébként mondd el az orvosodnak a problémádat és kérd meg, hogy írjon vízben feloldható port (pl. Dona, Gool). Ez egy picit drágább, de gondolom az a fontos, hogy meggyógyulj és hogy lehetőleg ne kelljen nagy gyógyszert bevenni. Nem tudom, mi a pontos gyógyszer, de pl. akár a gyógyszerészt is megkérdezheted - ha nem receptköteles szerről van szó, akkor vele is megbeszélheted a problémát. Nagyon sok betegnek van mostanában ilyen problémája és általában szégyellnek beszélni róla pedig majdnem mindenre van folyadékként bevehető alternatíva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!